Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-05-31 10:48:00

Foci Eb: Meccsre utaznak a képviselők, leáll a parlament

A korábbi évek gyakorlatával ellentétben idén már június közepén leáll a parlamenti munka, melynek egészen egyszerűen az az oka, hogy a foci Európa-bajnokságra látogató nagyszámú képviselő miatt a kormányoldalnak nincs meg a többsége – értesült az atv.hu.

Foci Eb: Meccsre utaznak a képviselők, leáll a parlament

Idén június 13-án ér véget a parlament tavaszi ülésszaka, holott az egyes minisztériumoknál még több olyan törvényjavaslat, módosítás van betárazva, amelynek ősz előtti elfogadásához komoly politikai és lobbi érdekek fűződtek.

Az elmúlt hetekben azonban a kormánypárti képviselők egymás után jelentették be, hogy külföldi utazás miatt nem tudnak jelen lenni az ülésteremben.

Bordeaux, Marseille, Lyon

A honatyák távolmaradásának dátumai gyanúsan egybeesnek a 2016-os Labdarúgó Európa-bajnokságon hosszú idő után újra szereplő magyar válogatott meccseivel. És ha megnézzük, hogy a nemzeti tizenegy mikor játszik először az „F” csoportban, minden világossá válik.

A sógorokkal (Ausztria) június 14-én ütközünk meg Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlandot, és újabb négy nap elteltével Lyonban Portugáliát kell legyőznünk a továbbjutásért.

Parlamenti forrásaink szerint az egyes szaktárcáknak lett még volna pár ötletük, hogy mely jogszabályváltozásokat nyomják át a T. Házon, ám a bizottsági elnökök és a kormánypárti frakciók is jelezték, hogy bizonyos témák végigvitelére már nem lesz elég a rendelkezésre álló két hét, csak arra koncentráljanak, amit eddig benyújtottak, a többit dolgozzák ki alaposabban az őszi ülésszakra.

’56-os évforduló, aztán meccs

Házszabálytól eltérés is csak egy szimbolikus jelentőségű témában lesz: a Kúria és az ügyészség közös indítványára,

az ’56-os megtorlás koncepciós ítéleteinek semmisségével kapcsolatban.

A kormány célja, hogy még mielőtt a képviselők elmennek meccset nézni, Nagy Imre kivégzésének évfordulójára (június 16.) megszülessen a szabályozás.

Ajánlom

További belföldi híreink