Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-05-25 15:10:00

15 csontvázat találtak a József nádor téren

A belvárosi József nádor téren mélygarázs építése zajlik. A munkálatok során 15 csontváz került elő a földből - értesült az atv.hu.

15 csontvázat találtak a József nádor téren
Fotó: atv.hu / Kauzál Márton

Portálunk kereste az ügyben a rendőrséget. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az atv.hu-t, hogy a József nádor téri csontvázakkal kapcsolatban nem merül fel bűncselekmény gyanúja. A helyszínen régészeti ásatásokat végeznek.


Az atv.hu megtudta, hogy hétfőn és kedden is találtak csontvázakat az építési területen, amelyeket már elszállítottak, és amelyekről kiderült, hogy második világháborús maradványok. A szerdán talált csontvázak viszont a középkorból származnak, ami arra utal, hogy a területen egykoron temető állott. Úgy tudjuk, hogy eddig 53 sírhelyet jelöltek meg, és a szakemberek valószínűsítik, hogy összesen 300 sírhely maradványaira bukkantak.

fotó: atv.hu / kauzál mártonFotó: atv.hu / Kauzál Mártonfotó: atv.hu / kauzál mártonFotó: atv.hu / Kauzál Mártonfotó: atv.hu / kauzál mártonFotó: atv.hu / Kauzál Mártonfotó: atv.hu / kauzál mártonFotó: atv.hu / Kauzál Márton

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink