Itthon

Lavrov: Nem kellene lázítani a közvéleményt

Véget ért a sajtótájékoztató
május. 25. szerda 12:23
Lavrov reagált Federica Mogherini interjújára
május. 25. szerda 12:19

A Die Welt interjújában egy magas rangú európai tisztviselő azt mondta, hogy az EU-Oroszország stratégiai együttműködése a kijevi vezetés aktuális kedélyállapotán múlik, mivel a minszki megállapodás orosz és ukrajnai betartásától tette azt függővé - magyarázta Lavrov. 

Mivel Kijev nem érdekelt a minszki megállapodások betartásában, ezért ezzel a gondolatmenettel nem tudunk egyetérteni - fogalmazott Lavrov, aki nem érti, miért vonta kétségbe a tisztviselő Oroszország stratégiai partnerségét, ha a szerződést még senki nem bontotta fel. 

Lavrov: Csak a saját erőnkre gondolunk
május. 25. szerda 12:16

Csak a saját erőnkre gondolunk. Nem számolunk azzal, hogy most mi lesz, vagy mi nem lesz - reagált Lavrov az oroszellenes szankciók meghosszabbítására vonatkozó kérdésre. Az orosz külügyminiszter arról beszélt, hogy úgy kalkulálnak, hogy ki tudjanak küszöbölni minden olyan problémát, amelyet az ilyen szankciók okoznak. 

Forrás: MTI

Szijjártó az mondta, nem fogják elfogadni, hogy fű alatt történjen egy automatikus döntés. A lehető legmagasabb szintű politikai vitát és döntést szeretnénk - fogalmazott a magyar külügyminiszter. 

Szijjártót az északi áramlatról kérdezték
május. 25. szerda 12:12

Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz a két áramlattal kapcsolatban. Hiszen a déli áramlat ellen kikeltek, az északi áramlat viszont nem zavarja őket - vélekedett Szijjártó Péter, aki szerint a legnagyobb különbség a résztvevő cégek körében van. 

Lavrov igyekezett hozzátenni, hogy az északi áramlat esetében nem oroszországi kezdeményezésről van szó, hanem a cégek kezdeményézéséről. 

Biztos vagyok benne, hogyha az OB objektíven dönt, akkor sikerül olyan megoldást találni, amely mindenkinek megfelel - fogalmazott az orosz külügyminiszter. 

Lavrov: Nem kell aggódni Paks 2 miatt
május. 25. szerda 12:09

A Paks 2-t övező aggodalmakkal kapcsolatban Szergej Lavrov hangsúylozta, az Oroszországtól érkező technológia teljes mértékben megfelel a környezetvédelmi előírásoknak. 

Lavrov: Nem kellene lázítani a közvéleményt
május. 25. szerda 12:04

Senkinek nem kell aggódnia - fogalmazott Szijjártó azzal kapcsolatban, hogy sokak aggodalmukat fejezték ki az EU csúcs előtti orosz-magyar találkozó miatt. 

Ez minden fajta korrektséget nélkülöző hozzáállás - reagált Szijjártó a médiában megjelent "trójai falovas" vádakkal kapcsolatban. 

Lavrov úgy fogalmazott, nem kellene lázítani a közvéleményt, amikor egy természetes jelenségről van szó, amikor Magyarországra meghívják az orosz külügyminisztert. 

Lavrov sorolja a témákat
május. 25. szerda 12:02

Szót ejtettünk az ukrán válságról, a migránsválság hátteréről és a NATO-Oroszország együttműködéséről is - részletezte az elmúlt órák témáit Lavrov. 

Engedjék meg, hogy megköszönjem Szijjártó Péternek a vendéglátást - zárta beszédét Lavrov.

Lavrov örül, hogy sokan akarnak oroszt tanulni
május. 25. szerda 12:00

Szélesítjük a diákcserét is. Örülünk, hogy Magyarországon növekszik az orosz nyelv iránti érdeklődés is - mondta Lavrov. 

Forrás: MTI

További lépések kellene
május. 25. szerda 11:59

Biztosak vagyunk benne, hogy további lépéseket kell foganatosítani annak érdekében, hogy az áruforgalom csökkenését megállítsuk - fogalmazott Lavrov. 

Stratégiai projektnek tartjuk a paski beruházását, ami a magyar gazdaság fejlődéséhez fog hozzájárulni - tette hozzá. 

Most Lavrov következik
május. 25. szerda 11:58

Lavrov azzal kezd, hogy nagyon konstruktív és bizalmas hangulatban zajlottak az egyeztetések Orbánnak és Szijjártóval.