Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-05-25 07:49:00

Lázár: titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros magyarországi befolyását

Miután a magyar kormány a múlt héten Amerikával is nyilatkozatháborúba bonyolódott a migránsválság kapcsán, megkérdeztük Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy vannak-e közvetlen bizonyítékaik, amelyekből kiderül, „hogyan tolja” Soros a migránsügyet Magyarországon.

Lázár: titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros magyarországi befolyását

Bill Clinton volt amerikai elnök, felesége egy hétvégi kampányrendezvényén nemrég azt mondta: a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis úgy döntöttek, a demokráciával túl sok a baj, ezért tekintélyelvű, Putyin-féle vezetést akarnak.

Ezt Lázár János ezt úgy reagálta le a múlt heti Kormányinfón, hogy Soros György, a Demokrata Párt egyik befolyásos támogatója, a Clinton-házaspár mecénása mindent megtesz annak érdekében, hogy helyet csináljon a nézeteinek. A kancelláriaminiszter szerint arra lehet számítani a következő időszakban, hogy

Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.

soros györgySoros György

Milliárdos szinkron

Néhány órával Lázár sajtótájékoztatója után az AP megkérdezte Josh Earnestet, a Fehér Ház szóvivőjét, aki nem ismerte ugyan a miniszter kijelentéseit, hozzátette ugyanakkor, hogy „Nem vagyok biztos benne, hogy ezek megérnek egy választ”.

josh earnestJosh Earnest

Másnap a magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: „a száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé”, aki azt hirdette meg, hogy

„minden évben be kell engedni legalább egymillió muszlimot Európába”.

Orbán Viktor szerint éppen ezért nem a véletlen művei a Közép-Európára tett negatív amerikai megjegyzések, amelyek a migránsválság óta feltűnően megszaporodtak.

Soros-kultuszt Magyarországnak

Az ATV Start című keddi műsorában Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke kifejtette, hogy a ’90-es évek közepén, Soros György pénzéből beindított oktatási és egészségügyi program nagy lökést adott az addigra már kialakult demokratikus rendszer továbbfejlődésének hazánkban. Ezért, ha valakinek lehetne kultuszt építeni Magyarországon, akkor ő ez az „idegenbe szakadt hazánkfia”.

horn gáborHorn Gábor

„Nem csak gazemberség, hanem butaság is az ellenségkép-keresés miatt azt mondani, hogy az Amerikai Egyesült Államok politikáját a háttérből Soros György irányítja”

– tette hozzá Horn Gábor, aki nem mellesleg 1995-2000 között a Soros Alapítvány közoktatási programjának vezetője volt. Az elnök szerint azért is nevetséges civil szervezeteken keresztül épülő háttérhatalomról beszélni, mert a Soros Alapítvány lényegében nincs jelen Magyarországon.

Horn úgy tudja, hogy jelenleg „minimális pénzeket”, egy-kétszázmilliót költ el az amerikai milliárdos hazánkban, ami „nevetséges összeg ahhoz képest, amennyit a kormány költ egy plakátkampányra”. Vagyis a „sorosozás” nettó hazugság – állítja Horn, és szerinte nem Soros György, hanem Orbán Viktor világképe veszélyezteti Magyarország nemzeti szuverenitását és biztonságát.

Van, de nem adom oda

A sorosozást követő első parlamenti napon megkérdeztük Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy vannak-e közvetlen bizonyítékaik, amelyekből kiderül, hogyan „tolja Soros a migránsügyet” Magyarországon. A tárcavezető válaszában leszögezte, hogy megítélésük szerint

ma nincs olyan, az ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne Soros György pénze állna.

E finanszírozásoknak köszönhetően pedig a hazai civilek a valós erejüknél nagyobb befolyásra tesznek szert a magyar társadalomban.

„A migránskérdésről elhangzó demokrata megszólalások mögött is Sorost halljuk, hiszen a legfőbb szponzora annak a politikai oldalnak. Ő így harcol a meggyőződéséért, mi a magunk módján” – érvelt Lázár, aki szerint nincs is más bizonyítékra szükség, miután Soros maga „coming out”-olt, amikor elismerte, hogy Orbán Viktor a legveszélyesebb európai ellenfele.

Arra a felvetésre, miszerint ennél azért egy árnyalattal közvetlenebb bizonyítékokra is szükség lenne ahhoz, hogy a teljes hazai migránspárti civil szférát Soros György befolyási övezetének tekintsük, Lázár azt mondta:

természetesen vannak olyan titkosszolgálati jelentések, amelyek alapján ez az állítás direktbe is bizonyítható, de ezek értelemszerűen nem publikusak.

Összehívná a Nemzetbiztonsági Bizottságot a DK

Cikkünk megjelenése után közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció. A baloldali ellenzéki párt szerint „az ország 6 éve tartó folyamatos összeomlására a Fidesz lassan már semmi mást nem tud felhozni, csak hogy Soros György és háttérhatalma akadályozza meg az Orbán-kormányt szent céljai elérésében”.

A párt ezért a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását kezdeményezi, hogy Lázár János bemutathassa a bizonyítékait. „Ha a Fidesz nem támogatja a bizottság összehívását, azzal elismeri, hogy Lázár János hazug lejáratókampányt folytat az ellenzék és a civil szféra ellen” - írják.

Ajánlom

További belföldi híreink