Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-05-21 15:30:00

Klein Dávid: A pakisztáni K2 hegycsúcs a következő cél

„Eddig még csak félig publikus, de pár nap múlva hivatalos lesz! Valószínűleg vissza tudok menni Pakisztánba, és a K2 hegycsúcsot fogom megmászni a nyáron”, mondta Klein Dávid a Hit Rádióban.

Klein Dávid: A pakisztáni K2 hegycsúcs a következő cél

A K2 a Föld második legmagasabb hegycsúcsa a Himalája egyik hegységében. Ezt eddig magyar hegymászó nem érte el. Klein Dávid oxigénpalack nélkül szeretné teljesíteni a feladatot. 

„Így oxigénpalack nélkül teljesíteni a feladatot, sokkal tisztább és szebb. Úgy gondolom, a lényeg, hogy sálat, sapkát húzzon az ember, és fölmásszon a csúcsra, teljesítve a kitűzött célt.

Ahogy mindenkinek szemet szúrna, hogyha valaki motorbiciklivel indulna a futóversenyen  és senki nem gondolná, hogy ugyanazt a feladatot teljesíti, mint a futók, ugyanez ez a helyzet a hegyen is: csak itt nem annyira szemet szúró, ha valaki oxigénpalackot használ, ezért sokszor összemossák a kettőt. De ez drámaian más. A dolog lényegét nem a technikai nehézség adja, hanem, hogy nincsen fönn elegendő oxigén”, mondta a Hit Rádióban a hegymászó.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink