Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-05-17 21:42:00

Új pártot alapít a Jobbikból kilépett képviselő

Kedden hivatalosan is kilépett a Jobbikból Bertha Szilvia, mondta maga az érintett az atv.hu-nak. Bertha az ATV Egyenes beszéd című műsorában bejelentette, párttá alakítja mozgalmát.

Kedden hivatalosan is kilépett a Jobbikból Bertha Szilvia, mondta maga az érintett az atv.hu-nak. A párt korábbi parlamenti képviselője 2014 nyarán szakított a párttal, ám mivel korábbi, szóbeli kérésének idáig nem tettek eleget, ma hivatalosan, írásban kérte a Jobbik elnökét, Vona Gábort, és a pártigazgatót, Szabó Gábort, hogy töröljék a párt tagjainak sorából.

Bertha kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt az értesülésünket is megerősítette, hogy pártot alapít. Az adásban jelentette be, hogy 2018-ra keresztényszociális párttá alakítja a jelenleg is működö "Értünk, Értetek Mozgalom" nevű szervezetet.   

Bertha szerint a Jobbikból kiveszett "minden lélek, minden szakralitás", Vona Gábor az pedig utóbbi időszakban a radikalizmus visszafogásával régi társait alázza meg.

A politikus azt mondta, a radikalizmus egyfajta forradalmi hevületet jelent, illetve az is radikalizmus, ha "az emberek összefognak és segítenek másoknak." Szerinte a magyar gárda is a segítségről szólt, ám mára kivéreztették. Azzal, hogy nem engedték működni, csak a kivándorlást segítik elő, mert azokon a vidékeken, ahol nincs rend, nem marad más lehetőség, mint elmenni.

Bertha Szilvia pártalapítási terveiről tavaly nyáron írtunk ebben a cikkünkben.  

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink