Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-04-30 08:15:00

Kuncze versben oktatta ki Orbánt

Havas Henrik pedig belengette, hogy nevet változtat.

„Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzék”, felelte Orbán Viktor a napokban arra a kérdésre, hogy megingott-e a bizalma Matolcsy Györgyben az MNB alapítványok botrányt kavart közpénz költései miatt.

A miniszterelnök Ady Endre Történelmi lecke fiúknak című verséből idézett. Kuncze Gábor az egész verset elszavalta az ATV Havas a pályán ma este látható műsorában: mint látni, hallani fogjuk, Orbán nem a legszerencsésebb idézettel reagált, hiszen a vers a dolgozók millióit gúzsba kötő zsarnokokról szól:  

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja.

Csak a gazdag, csak a zsarnok
Élt föl minden földi jókat.
Megláncolták, butitották
A dolgozó milliókat.

Ma már a szivek bátrabbak,
Sápadtak a gyermek-orcák,
Ha összeszakad Ég és Föld,
Mégis más lesz Magyarország.

A teljes művet tehát ma este hallhatják az egykori belügyminiszter előadásában, ám ez még nem minden: a művészeteknél maradva Havas Henrik elemezte Ákos legújabb, Helyreigazítás című slágerét, majd a tudomány és technika világába evezve Balogh Ákos Gergely kérdőre vonta Kunczét a négyes metró miatt.

Az érzelem dús felvétel egy pontján Havas azt mondta, nevet változtat, mert zavarja, hogy majdnem úgy hívják, mint azt az államtitkárt, aki állandóan elhessegeti az újságírókat Orbán Viktor közeléből. Az adásban szó lesz még Medgyessy Péter millióiról, a felcsúti kisvasútról, Farkas Flórián titkos hangfelvételéről, valamint arról, min kellene változtatnia Lázár Jánosnak Havas szerint. 

Havas a pályán, ATV szombat, 19.15.

Ajánlom

További belföldi híreink