Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-04-28 19:54:00

MNB-pénzek: "Önök ezt el akarták titkolni." "De sikerült?"

"Önök el akarták titkolni az MNB alapítványainak gazdálkodását" - jegyezte meg Kálmán Olga az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Kovács Zoltán kormányszóvivő nem eresztette bő lére a választ: "De sikerült?"

A kormányzat nem befolyásolhatja a Nemzeti Bank működését, a Jegybanki alapítványok vagyona pedig csak növekedett - tette hozzá Kovács Zoltán, aki szerint politikai cirkusz zajlik a Nemzeti Bank körül. Arra a kérdésre, hogy a jegybanki alapítványokkal kapcsolatban történt-e törvénytelenség, azt felelte, ezt majd az erre hivatott szervek fogják eldönteni.

Kovács Zoltán ugyanakkor „dicséretesnek” nevezte, hogy a jegybank tetemes nyereségre tett szert és ebből a pénzből a közvagyont gyarapítja. A kormányszóvivő szerint az ingatlanhasznosítás forrást teremt olyan tehetségek vagy szervezetek támogatására, amelyekre eddig nem volt. 700 döntésről van szó, összesen 3 milliárd forint értékben - hangsúlyozta Kovács, hozzátéve, ezek között lehet, hogy van olyan, ami egyeseknek nem tetszik, de összességében az egész társadalom számára előnyös döntések születtek.

A kormányszóvivő szerint a kritikákat a rosszindulat szüli, ha jó indulattal tekintünk a jegybank tevékenységére, akkor meglátjuk tevékenységében az eredményt is. A jegybank vagyona ugyanis nőtt, hangsúlyozta Kovács Zoltán. Ha valaki úgy érzi, hogy nincs rendben félmilliárdot adni az unokatesónak, mondta a kormányszóvivő, az tegye meg a feljelentést, és várja meg a bíróság döntését.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink