Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-04-11 11:46:00

A vasárnapi boltzár visszavonását javasolja a kormány

Rogán Antal rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette, a kormány úgy döntött, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozás visszavonását fogja javasolni holnap az Országgyűlésben.

A vasárnapi boltzár visszavonását javasolja a kormány
Forrás: MTI

Rogán Antal a sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány szerint pénzkidobás lenne az, ha most több milliárd forintot népszavazásra költenének, ezért a kormány úgy döntött, hogy az Országgyűlésben javasolni fogja, hogy teljes egészében vonják vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter úgy fogalmazott, sok támogatója volt a törvényi szabályozásnak, de nagyon sok ellenzője is akadt. "Nem sikerült például meggyőznünk a nőket" - fogalmazott Rogán. 

"Fontosak az elemzések, fontosak a vélemények, de a legfontosabb mégiscsak az, hogyan gondolkodnak erről az emberek"

- jelentette ki.

   
Rogán Antal úgy fogalmazott, hogy a törvény tavalyi hatálybalépését megelőző, azaz a 2015. március 14-i állapot állhat helyre mind a munkavégzésre, mind a pótlékok szabályozására vonatkozóan.

    
A miniszter közölte, az Országgyűlés akár már kedden - kivételes sürgősséggel - szavazhat a most benyújtott előterjesztésről, így az akár már a hétvégén hatályos lehet.

A miniszter szerint most sokkal égetőbb problémákkal kell a kormánynak szembenéznie, példaként az EU és Brüsszel által javasolt kötelező kényszerbetelepítések ügyét emelte ki. 

forrás: mtiForrás: MTI

Rogán Antal mindemellett hangsúlyozta, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatos célkitűzéseit a kormánynak sikerült elérnie, hiszen a rendelkezésre álló adatok szerint a kiskereskedelmi szektor forgalma nőtt és a foglalkoztatottságban sem történt akkora zuhanás, mint amit sejtettek a törvényi szabályozás ellenzői. 

Varga Mihály a rendkíüli sajtótájékoztatón elmondta, az Orbán Viktor által a Kossuth Rádióban megígért jelentést az elmúlt egy év adatairól közzé fogják tenni. A miniszter elmondta, az elmúlt évben a kiskereskedelmi forgalom 5,6 százalékkal nőtt, a bolttípusók közül egyedüla  gépjármű-, és a gépjármű-alkatrészek forgalma csökkent. A foglalkoztatás a 2014-es 183.400-ról 186.700-ra emelkedett, és mindemellett a szektorban továbbra is 6363 betöltetlen állás van - ismertette az adatokat Varga Mihály. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink