Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-04-07 15:20:00

Tvrtko visszavonta a budapesti vizes vb-re beadott pályázatát

Vujity Tvrtko Facebook-bejegyzésben vonta vissza, a Vízipól- Csodapók alkotóinak egyetértésével, a 2017-es vizes világbajnokság kabalafigurájával kapcsolatban benyújtott pályázatát.

Tvrtko visszavonta a budapesti vizes vb-re beadott pályázatát
(Forrás: due.hu)

Miután a korábbi kabalafigura, a Bol-dog ötlete nem aratott osztatlan sikert, az ismert tévés személyiség a Vízipókot javasolta kabalafigurának. Szerinte a magyar rajzfilmhősön több generáció is felnőtt, ezért méltán lehet igazán hungarikum és a világbajnokság kabalája.

Az elmúlt napokban kirobbant botrány kapcsán, miszerint Kiss László szövetségi kapitány 21 éves korában két másik úszótársával közösen megerőszakoltak egy fiatal lányt, Tvrtko levelet kapott, amelyben „a Vízipókot kitaláló, és az örökségének gondozók kifejtik, hogy szerintük a Magyar Úszó Szövetség döntéshozói leszerepeltek mostani döntésük/döntéseik miatt.” A neki írt levélben továbbá még az is szerepel, hogy "..a későbbiekben... esetleg egy megváltozott összetételű szövetséggel érdemes beszélgeti a témáról."

A fentiekre tekintettel Tvrtko úgy döntött, hogy a korábban támogató alkotók és gondozók akaratából pályázatát a mai nappal visszavonja, és akkor nyújtja be újra, ha új elnöksége lesz a Magyar Úszó Szövetségnek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink