Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-30 10:25:00

Salah Abdeslam igazából beépített ügynök?

Végh József kriminálpszichológus szerint lehetséges. Azt gyanítja, hogy a török titkosszolgálatoknak dolgozott.

Végh József volt az ATV Start című műsorának vendége, ahol meghökkentő kijelentést tett. A kriminálpszichológus szerint ugyanis Salah Abdeslam, a párizsi robbantássorozat egyik nemrég elfogott elkövetője beépített embere lehet valamelyik titkosszolgálatnak. A szakember azzal támasztotta alá ezt a feltételezését, hogy Abdeslam egyik helyszínen sem robbantotta fel magát, az elfogása után pedig azon versengenek az érintett országok, hogy ki kapja meg.


„Én azt gyanítom egyébként, hogy a törököknek dolgozott” – tette hozzá Végh.

A kriminálpszichológus szerint Abdeslamnak nem volt arra engedélye, hogy robbantson, arra viszont igen, hogy szervezzen és részt vegyen a mozgalomban – így tudtak információhoz jutni a megbízói. Végh József elmondta: végignézte, hogy Abdeslam milyen mélységben vett részt az akciókban, és hogyan lépett ki belőlük. Szerinte ahhoz segítséget kellett kapnia, hogy bujkálni tudjon.

Azzal kapcsolatban, hogy akkor miért nem akadályozta meg a robbantássorozatokat azt mondta: a szolgálatoknak az lehet a céljuk, hogy eljussanak a fő szervezőkhöz, és ez nem valósulhat meg, ha korán beavatkoznak.

atv.hu

További belföldi híreink