Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-30 11:41:00

Bodrogi Gyulát meghatotta, hogy Orbán Viktor vele ünnepel

"Nagyon kedves gesztusnak tartom", kommentálta Bodrogi Gyula színművész, hogy Orbán Viktor egy 1989-es vele készült videóklippel ünnepli a Fidesz 28. születésnapját.

Bodrogi Gyulát meghatotta, hogy Orbán Viktor vele ünnepel
Forrás: Wikipédia

A "Gyuszi ül a fűben" című 1989-ben készült videóval ünnepli a Fidesz 28. születésnepját Orbán Viktor. A Facebookon posztolt felvétel főszereplője Bodrogi Gyula színművész. 

"Nagyon kedves gesztusnak tartom" - kommentálta Bodrogi az atv.hu megkeresésére, hogy a miniszterelnök éppen ezzel a felvétellel emlékeztet pártja megalakulására. Mint mondta, nem tudott előre a tervről.

"Nem fogom megtagadni ezt a dalt" - tette hozzá a színművész,  és azt is elmondta, akkor is és most is ugyanazt gondolja. Szerinte ez egy politikai vicc volt, mert a színháznak az a feladata, hogy a fennálló rendszerrel szemben csipkelődjön.

"Színművészként sem akkor, sem pedig most nem politizálok" hangsúlyozta Bodrogi.

28. Boldog születésnapot, Fidesz!

28. Boldog születésnapot, Fidesz!

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. március 30.

A dalban Bodrogi azzal indokolja Fidesz szimpátiáját, hogy "40 évet elloptak az életéből", így bár 56 éves, csak 16 évesnek érzi magát.

Bodrogi Gyula 1954 és 1958 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. Ezt követően a József Attila Színházhoz szerződött. 1975 óta a főiskola tanára.

1957-ben tűnt fel első filmjében. Tucatnyi emlékezetes alakítás fűződik nevéhez, például az 1961-es Házasságból elégséges, az 1963-as Hattyúdal vagy az 1967-es Tanulmány a nőkről című mozifilmek, illetve játékfilmek, színházi szerepek százai.

Munkáját több magas állami kitüntetéssel is elismerték a rendszerváltás előtt és azóta is.

atv.hu

További belföldi híreink