Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-29 12:24:00

Lázadás előkészülete miatt nyomozhatnak Pukli István ellen?

Tényi István, Magyarország fő fel- és bejelentője lázadás bűntettének előkészülete miatt jelentette fel Pukli Istvánt, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatóját.

Lázadás előkészülete miatt nyomozhatnak Pukli István ellen?
Pulki István

A Fővárosi Főügyészség arról értesítette Tényit, hogy a feljelentés elbírálását átteszik a Központi Nyomozó Főügyészséghez, mivel az az ügy az ő hatáskörükbe tartozik.

Tényi István feljelentésében azt sérelmezte, hogy a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István március 15-én tartott beszédében azt követelte, hogy Áder János es Orbán Viktor az állam nevében kérjen bocsánatot az elmúlt hat évben megfélemlített és megalázott emberektől.

Ellenkező esetben Pukli március 30-ára egyórás országos munkabeszüntetésre szólította fel a tanárokat és az őket támogató állampolgárokat, továbbá kilátásba helyezte, hogy az egyórás munkabeszüntetést további két- majd háromórás munkabeszüntetés követheti, ha az államfő és a miniszterelnök nem tesz eleget a követeléseinek.

Tényi szerint az iskolaigazgató Magyarország államfőjét és kormányfőjét az Alaptörvényben meghatározott jogkörében kívánja akadályozni, illetve fenyegetéssel valamilyen intézkedés megtételére kényszeríti.


Álláspontja szerint a munkabeszüntetések az egész ország életét kívánják megbénítani, és az ezzel való fenyegetés megvalósítja a lázadás előkészületének bűntettét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink