Itthon

2016-03-22 20:59:00

Bombariadó a Keletiben: A TEK vezetője az ATV-ben árulta el az okát

Bombariadó volt a Keleti pályaudvaron a Hatvanba induló vonaton és környékén. A Vs.hu riportere egy peronőrrel beszélt, aki megerősítette, hogy a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei leszállítottak a vonatról mindenkit, és kiürítették a pályaudvar egy részét.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az ATV 21 órakor kezdődő híradójában azt mondta, hogy gyanús csomagot találtak a pályaudvaron, és ezért kellett bombariadót elrendelni. Hozzátette, hogy a mai események fényében a gazdátlan tárgyak most sokkal gyanúsabbak, ezért még előfordulhatnak hasonló esetek a következő napokban.

A tűzszerészek és a TEK-esek közel egy órán át kutattak a vágánynál, de nem találtak semmit, és elmentek. Este 8 előtt nem sokkal hagyták el a pályaudvart.

A hírportál arról ír, hogy közben helyreállt a rend, a vonatok is rendesen közlekednek. Az M2-es metrónál áll két gépfegyveres rendőr, de ők már dél óta ott vannak. Ők is megerősítették, hogy bombariadó volt, többet azonban ők sem tudnak, és csak a TEK munkatársainak ellenőrzése után értesítették őket a történtekről.

atv.hu/Vs.hu

További belföldi híreink