Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-19 08:15:00

Havas Henrik belép a pártba

Ehhez már csak az kell, hogy legyen egy megfelelő párt.

A szerkesztő sem gondolta volna, milyen indulatokat vált ki a Havas a pályán ma este látható adásának vendégeiből az a bejátszás, melyen a Saul fia alkotói átveszik a Kossuth-díjat, majd hamarosan feltűnnek a kormányellenes tüntetésen a parlament előtt. A bejátszás mélyen megosztotta a műsor vendégeit: Havas és Lukács Csaba szerint az lett volna korrekt, ha Nemes Jeles László és Röhrig Géza nem veszik át az állami kitüntetést annak tudatában, hogy arcukat adják a pedagógusok demonstrációjához. Sándor Zsuzsa, Rangos Katalin és Ungváry Rudolf viszont úgy vélték, a Kossuth-díjat az állam, a polgárok közössége adja, a díjazott tehát nyugodtan kifejezheti véleményét aktuális politikai kérdésekben is.

Havas szóba hozta saját Táncsics-díját is: előbb tett egy nagy bejelentést, aztán elbizonytalanodott, félig-meddig visszavonta, majd hétfőig időt adott magának a döntésre. Hogy egész pontosan miről van szó, az kiderül a szombat esti adásból.

A műsorvezető arról is beszélt, hogy belépne a pártba – ha volna számára megfelelő, egy valódi konzervatív, jobboldali párt.

Az adásban szóba került Kósa Lajos, aki szerint Habony Árpád életveszély, szóba került Lázár János, aki szerint Farkas Flórián azért érhetik támadások, mert cigány, szóba került az Európai Egyesült Államok, a gazdaállat és a jogvédő falkák, és szóba került Pukli István és a polgári engedetlenség. Az egyik vendég ezzel kapcsolatban azt mondta: Pukli István hamarosan hősi halott lesz.

Havas a pályán, ATV szombat, 19.15.

További belföldi híreink