Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-17 18:11:00

Rangos díjjal jutalmazták az ATV műsorvezetőjét

Az ATV műsorvezetője, Péterfi Judit sportfilm kategóriában vehette át a Magyar Olimpiai Bizottság Ezüstgerely Albizottságának sport-művészeti pályázatán a második díját.

Rangos díjjal jutalmazták az ATV műsorvezetőjét

Péterfi Judit Keleti Ágnessel, a magyar olimpia történetének legeredményesebb női sportolójával készített díjnyertes riportját ide kattintva nézheti meg. 

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), valamint a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum vezetői csütörtökön adták át az Ezüstgerely 2016 pályázat díjait és nyitották meg a Sport a kortárs magyar művészetben című kiállítást a Papp László Budapest Sportaréna szomszédságában található SportAgorában.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: a Ezüstgerely pályázat az élet két ajándéka, a sport és a művészet legnemesebb értékeit hangolja össze és mutatja be. Hozzátette, a művészet segít megállítani az időt és megjeleníteni a sportban lévő szépséget.
    
"A művészet érzékenyen reagálva a körülöttünk lévő világra, képes olyan rejtett titkokat felfedezni és elénk tárni, amelyeket a hétköznapokban nem vennénk észre" - jelentette ki az államtitkár.  

fotó: mtiFotó: MTI     
    
Bodnár András olimpiai bajnok, a MOB Mező Ferenc Sportbizottságának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a művészetet nem lehet elválasztani a sporttól, hiszen jól fel tudja hívni a figyelmet arra, hogy a sport fantasztikus dolog.

Az ezúttal 4,2 millió forint összdíjazású Ezüstgerelyt először 1961-ben írták ki, így Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója szerint ez itthon a legrégebbi tematikus művészeti pályázat. A kiírásra most öt kategóriában - képzőművészet, alkalmazott művészet, sportfotó, irodalom és film-videó - 219 pályázó 728 pályaművet nyújtott be.A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 1961 óta ismeri el az Ezüstgerely örökös vándordíjjal azokat a tehetséges művészeket, akiknek szemléletmódjától, alkotó fantáziájától nem idegen a sport világa.

atv.hu

További belföldi híreink