Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-16 17:03:00

Szél: a határvédelem kérdésében engednünk kell

Földügyben nem engedhetünk Magyarország szuverenitásából, a határvédelem kérdésében viszont egy részét a kollektív biztonságunk érdekében át kell engednünk – erről Szél Bernadett, az LMP társelnöke beszélt az ATV Start című műsorában.

Szél Bernadett szerint az állami földeladások körüli botrányok mutatják, hogy az ország szuverenitását nem csak a külföld, hanem saját kormányunk is veszélyeztetheti. Vannak azonban olyan kérdések, mint például a határvédelem, ahol a kollektív biztonságunk erősítése érdekében fel kell adnunk a szuverenitásunk egy részét – vélekedett az LMP társelnöke, aki szerint Orbán Viktor a közös európai megoldást hátráltatja azzal, hogy kizárólag a nemzetállami érdeket tartja szem előtt. Mint fogalmazott, nincs víziója olyan Európának, ahol a nemzeteket kerítések választják el egymástól.

A március 15-ei tanártüntetés kapcsán Szél azt mondta, Orbán Viktor mindezidáig a társadalom megosztására törekedett, de az oktatás ügye mentén végre valódi összefogás valósult meg az emberek, illetve a különféle szakmák között.

atv.hu / J. I

További belföldi híreink