Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-15 17:49:00

"Magyarországon megáll az élet", Ultimátumot adtak Orbánnak

Több tízezren vettek részt a pedagógusok melletti gigademonstráción, a rendezvény utolsó felszólalója Pukli István volt, aki megtette a napokban megígért bejelentését.

"Magyarországon megáll az élet", Ultimátumot adtak Orbánnak

Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az általa 35 ezer főre becsült tömeg előtt kijelentette, március 23-a éjfélig adnak időt Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek és Áder János magyar államfőnek, hogy bocsánatot kérjenek az oktatás elmúlt 6 évben történt romlásáért. 

Pukli azt szeretné, hogy Orbán Viktor és Áder János üljön velük egy asztalhoz, és tárgyalják meg az oktatás helyzetét. Amennyiben azonban a párbeszédre és egyeztetésre nem kerül sor, a Tanítanék mozgalom szervezésében általános sztrájkra kerülhet sor március 30-án.

Pukli elmondta, mivel "legális" sztrájkra már nincsen lehetőség, ezért a tanárokat "polgári engedetlenségre" szólítja fel. A célkitűzéseikkel és programjukkal egyetértő intézményektől és tanároktól azt kéri, az említett napon egy óráig szüneteltessék az oktatást és vonuljanak ki az iskolák elé. 

A Kossuth téren összegyűlt tömegtől is azt kérte, hogy aki teheti, menjen az iskolák elé demonstrálni. 

"Magyarországon egy órára megáll az élet" - fogalmazott Pukli. Az igazgató azt is előre vetítette, hogy amennyiben nem lesz változás, az egyórás polgári engedetlenséget később kettő-három, vagy akkár még több órás tiltakozás követheti. 

A pedagógusok által követelt változásokat tömörítő 12 pontot a Facebookon is közzétették

atv.hu 

További belföldi híreink