Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-09 14:44:00

Quaestor-ügy: "Túl sok közös szelfi készült a VIP-páholyokban"

A Magyar Nemzeti Bank felelőssége is felmerül a Quaestor-ügyben, állítja a károsultak jogi képviselője.

Magyar Gábor, aki az egy éve tartó ügyben többszáz károsultat képvisel, az ATV Startban azt mondta, ha az ügyfeleknek okozott kár és a felügyelet tevékenységében elkövetett mulasztás között az ok-okozati összefüggés kimutatható, akkor a kártérítési felelősség körében a felügyeletnek, illetve annak jogutódjának, a Magyar Nemzeti Banknak helyt kell állnia.

Ezesetben teljesen mindegy, hogy az esetleges mulasztások a felügyelet részéről melyik kormány alatt történtek – tette hozzá. Magyar azt is elmondta, nem fognak egyből percunamit zúdítani a bíróságokra, hanem kiválasztanak néhány ügyet, amiken keresztül letesztelik, hogy bizonyítható-e a felügyelet felelőssége. Az ügyfelek szempontjából persze mindegy, hogy honnan lesz pénz a kárrendezésre, mindenesetre az jól látható, hogy a politika a lehető legkényelmesebb megoldást választotta, nevezetesen, hogy mások zsebéből, a tisztességesen működő pénzintézetek pénzéből próbál jótékonykodni – vélekedett a jogi képviselő.

„Túl sok közös szelfi készült a fontos döntéshozókkal és az elkövetőkkel a VIP-páholyokban, ez pedig nyilván kényelmetlenné vált a politika számára, ezért álltak most elő egy ilyen kárrendezési törvénnyel. Mindeközben a Buda-Cash károsultjaival semmi ilyesmi nem történt, ők még kellemetlenebb helyzetbe kerültek és továbbra is csak futnak a pénzük után” – fogalmazott Magyar. A Quaestor-károsultak ma tartanak demonstrációt a Lánchíd pesti hídfőjénél, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink