Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-08 18:00:00

Farkas Flórián megszólalt az érettségijéről, aztán az OH is reagált

Farkas Flórián miniszterelnöki biztos iskolai végzettségeivel kapcsolatba a Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére válaszolva azt közölte, hogy a Budakalászi Gimnázium esti tagozatán érettségizett 2001-ben. Az Oktatási Hivatal ugyanakkor az Index megkeresésére azt válaszolta, hogy nem tudnak Farkas Flórián érettségijéről.

Farkas Flórián megszólalt az érettségijéről, aztán az OH is reagált

Az Országos Roma Önkormányzat elnökének életrajzából eddig hiányzott, hol szerzett középfokú végzettséget, és ezt évekig nem volt hajlandó elárulni az őt ért vádak ellenére sem. Farkas állítása ugyanakkor még nem bizonyít semmit, az Mno.hu legalábbis nem közölte, hogy kapott volna hiteles másolatot a politikus érettségijéről - írja az Index.

A politikus titkolózása miatt a RomNet hivatalos állásfoglalást kért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól, akik azt mondták, hogy "egy országgyűlési képviselő alap- és középfokú végzettségének ténye, helye és ideje közérdekből nyilvános adatnak minősül". Tehát Farkas törvényszegést követett volna el, ha nem válaszolt volt az Magyar Nemzet adatkérésére, mint ahogy tette azt korábban évekig.

Az Index megkérdezte az illetékes állami szervet, az Oktatási Hivatalt, ahol azt közölték, hogy abban a nyilvántartásban, amelyben az 1998 után leérettségizett diákok neve szerepel, Farkas Flórián érettségi bizonyítványára vonatkozó adat nincs.

Frissítve - március 9. 13:00

Az Oktatási hivatal március 9-én azt közölte, hogy mégis megtalálták Farkas Flórián érettségijét. További részletekért kattintson ide.

atv.hu

További belföldi híreink