Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-08 19:34:00

Emberöléssel gyanúsítják az Emilio Pucci divatház örökösét

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják az Emilio Pucci olasz divatház örökösét, Laudomia Puccit, mivel a család római birtokáról az utca fölé magasodó korhadt fenyőfa rádőlt egy autóra és agyoncsapott két egyiptomi férfit, egy testvérpárt.

Emberöléssel gyanúsítják az Emilio Pucci divatház örökösét

Az olasz főváros Tor San Lorenzo negyedében a múlt csütörtökön szerencsétlenül járt autóban hárman utaztak, a két családapa és egyikük felesége. A hátul ülő nő sérülésekkel túlélte a balesetet, a Rómában zöldség-gyümölcs boltot működtető férfiak azonban a helyszínen szörnyethaltak.

A kidőlt öreg és beteg fenyőfa gyökerei a családi birtokon erednek, így a tragikus balesetért az ingatlan tulajdonosa, vagyis a divatház ősi firenzei nemesi családból származó örököse, a cég imázsáért az alapító 1992-es halála óta felelős és a családi vagyont öröklő Laudomia Pucci okolható - véli az ügyészség.

Keddi olasz lapok szerint a tragédiát okozó fenyő szerepelt a veszélyes fák egy listáján, ezért gondoskodni kellett volna a rendszeres karbantartásáról, amit a Pucci család - a szomszédok elmondása szerint - elmulasztott.

A jelenleg az LVMH-csoporthoz tartozó divatház alapítója, Emilio Pucci márki a divattörténet egyik legérdekesebb egyénisége volt, egyike az első olyan divatcézároknak, akik nevükkel márkát teremtettek, termékeik saját védjeggyel, arculattal rendelkeztek. Divatháza az 1960-as években élte fénykorát, majd tervei a 80-as és 90-es években reneszánszukat élték.

Pucci ruhakölteményeit olyan hírességek viselték, mint Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida, Sophia Loren, Audrey Hepburn, Jackie Kennedy Onassis és Marilyn Monroe. Az ún. Pucci-minta (élénk színű, geometrikus elemek kaleidoszkópszerű elrendezésben) ma is a trendi "cuccok" meghatározó és visszatérő eleme.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink