Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-04 06:56:00

Kopasz-ügy: A Kúria kimondta, Nyakó Istvánt akadályozták

A Nemzeti Választási Bizottság döntését megváltoztatva a Kúria kimondta: 2016. február 23-án a Nemzeti Választási Iroda székházában tartózkodó ismeretlen személyek Nyakó Istvánt akadályozták az országos népszavazás kezdeményezéséhez fűződő jogának gyakorlásában.

A Kúria jogerős végzése szerint nem állja meg helyét a Nemzeti Választási Bizottság korábbi döntése, miszerint a Nemzeti Választási Irodában múlt kedden senki sem akadályozta Nyakó István, szocialista politikust abban, hogy népszavazási kérdést nyújtson be a vasárnapi boltzár ügyében.

"A Kúria megállapította, a felvételen jól látható, hogy 2016. február 23-án 11 óra 33 perc 57 másodperckor a székház előterének jobb hátsó sarkában tartózkodó kérelmező a telefonhívás fogadását követően elindult a bal oldalon lévő érkeztetőhöz. 11 óra 34 perc 01 másodperckor

egy sötét színű sapkában és sötét színű kabátban lévő másik személy a haladását 1-2 másodpercen keresztül akadályozta azzal, hogy elé lépett.

Ezt meghaladóan a Csoport többi tagja – figyelemmel az előtér nagyságára és az ott tartózkodó személyek számára – jelenlétükkel akadályozták a kérelmező haladéktalan eljutását az érkeztető géphez."

A Kúria ugyanakkor nem állapította meg, hogy Erdősi Lászlóné a kopaszokkal "szándék- és akarategységben tevékenykedett" - írja a 444.hu.

A Kúria egy másik eljárásban dönt majd Erdősi Lászlóné népszavazási kezdeményezésének megsemmisítéséről, ha erre felülvizsgálati kérelem érkezik, vagyis a másik boltzáras kérdést beadó szocialistáknak a népszavazási törvényre hivatkozva kell új kérelmet beadniuk.

atv.hu

További belföldi híreink