Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-04 14:04:00

Kész: Az embereknek elege van az intézményesített lopásból

Május elsején kezdhetik az aláírásgyűjtést a kétmilliós bérplafonra vonatkozó népszavazási kérdésben. Az aláírásokat június harmadikáig kell leadni, a kérdést benyújtó Kész Zoltán szerint egy hónap elegendő lesz ahhoz, hogy a népszavazás kiírásához szükséges kétszázezer aláírást összegyűjtsék.

A veszprémi országgyűlési választáson függetlenként megválasztott képviselő az ATV Startban elmondta, a menekültkvótáról szóló népszavazás mellett valószínűleg az állami földeladásra vonatkozó MSZP-s kérdésről is népszavazást tarthatunk, ha pedig a köztársasági elnöknek van hozzá elég bátorsága, akkor egy napra írja ki ezeket a kérdéseket.

Kész Zoltán úgy véli, az embereknek egyre inkább elege van az intézményesített lopásból, a hatalmi arroganciából, ennek az elégedetlenségnek pedig már a veszprémi, és legutóbb a salgótarjáni választáson is hangot adtak. A Nemzeti Választási Irodánál történteket a képviselő botrányosnak nevezte, szerinte világossá vált, hogy ez a „szkinhedkormány” törvénytelen eszközöket is kész bevetni annak érdekében, hogy ne kelljen népszavazást tartani az egyébként rendkívül népszerűtlen vasárnapi zárva tartásról.

atv.hu / J. I

 

További belföldi híreink