Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-04 08:47:00

Fantomok vagy a nevelőapa ütötte agyon a kétéves kislányt?

Tavaly előtt januárban egy tápiószelei férfi a gyanú szerint úgy megverte kétéves nevelt lányát, hogy az másnapra meghalt. A mai napig tartó eljárásban sok homályos pont van, az anya szerint például többször voltak furcsa foltok a kislányon, mégsem gyanakodott semmi rosszra. Az ATV Tetthely című műsora a börtönben szólaltatta meg a nevelőapát.

A szomszédok beszámolóiból tudható, hogy 2014 január elején csődület támadt egy tápiószelei ház előtt, mivel a mentő az ötgyerekes család egyik tagját, a kétéves Kirát vitte kórházba. A két legkisebb gyerekre az ekkor éppen a faluban tartózkodó anya egy éve hozzájuk költözött élettársa vigyázott. A szomszédok és a vér szerinti apa szerint a férfi verte a gyerekeket.

A jelenleg előzetes letartóztatásban ülő nevelőapa, Bartos Béla elmondta a Tetthely stábjának, hogy az asszonnyal közös kisbabájukkal és nevelt lányával volt otthon, amikor váratlanul betoppant a házba egy korábbi üzlettársa, egy román állampolgárságú férfi, aki valamilyen korábbi elszámolási vita miatt kereste fel őt. Rövid vitatkozás után régi ismerőse távozott, ő pedig bezárta az ajtót.

Ezt követően a kisbabát altatta, amikor a konyha felől „egy csattanást, puffanást” hallott, és amikor kiment, Kira a földön feküdt, még eszméleténél volt, de már nem kommunikált. 

A nevelőapa beszámolója szerint a kislányon nem volt semmilyen külsérelmi nyom, csak a feje hátsó részén érzett egy mélyedést. Azonnal hívta a mentőket, de mivel Kira légzése megállt, a mentő-diszpécser útmutatásainak megfelelően megkezdte az újraélesztést. A kiérkező mentők még órákig küzdöttek a gyerek életéért, aki másnap meghalt a kórházban.

Az ügyészség azonban nem hiszi, hogy valaki más felel a kislány haláláért. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője azt nyilatkozta a műsornak, hogy


az ő rekonstrukciójuk szerint Béla mérte Kira fejére az egyetlen, nagy erejű halálos ütést, méghozzá egy „hosszúkás alakú, tompa tárggyal”. A nyomozás kiderítette, hogy a gyermek testén és arcán korábbi bántalmazásokból eredő foltok és maradványok is voltak.

 Az erről készült fotókat egyébként Kira vér szerinti édesapja bocsátotta a hatóságok rendelkezésére

Annak ellenére, hogy az anya szerint párja ellentmondásos vallomásokat tett, és a poligráfos vizsgálaton is megbukott, Béla mindent tagad. Úgy véli, hogy a vád egy feltételezésre alapul, nincs ellene konkrét bizonyíték. Ő maga ugyan tudna egyet, amely igazolná ártatlanságát, és emellett még tanúkkal is igazolni kívánja ártatlanságát. A gyilkos eszköz a mai napig nem került elő. Az ügyész 15 év fegyházbüntetést kért a férfira.

atv.hu 

További belföldi híreink