Itthon

Nem tudták lemondatni Erdősiné férjét

Ezért nem olvasták fel a civilek levelét
március. 3. csütörtök 18:48

Hunya Krisztina független képviselő is nyilatkozott portálunknak. Elmondta: rendkívül csalódott az eredmény(telenség) miatt, és nem érti, hogy a polgármester lemondását miért tárgyalták együtt a népszavazási kezdeményezés miatt kialakult médiahelyzettel. A civileknek pedig az elnézését kéri: az idegesség számlájára írja, hogy nem kezdeményezte a civilek levelének felolvasását. A nyílt levélről itt olvashat bővebben.

Szendrei nem érti a dolgot
március. 3. csütörtök 18:46

Szendrei Bence az atv.hu-nak azt nyilatkozta: nem érti a történteket, hiszen előzetesen arról állapodtak meg a képviselőkkel, hogy 4-3-as arányban feloszlatják a testületet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a helyi Fidesz soha nem a pártfegyelemről volt híres, mindenki úgy cselekszik, ahogy jónak látja.

Csalódtak a civilek
március. 3. csütörtök 18:32

Az egyik civil az atv.hu-nak elmondta: nagyon csalódottak, hogy nem olvashatták fel a nyílt levelüket a polgármesternek. Hozzátette: látva a városvezető elszántságát, nem is gondolja, hogy hatással lett volna rá a civilek hangja.

Nem oszlik fel a testület
március. 3. csütörtök 18:30

Leszavazták a képviselő-testület feloszlatását, a civilek egy emberként pattantak fel és hagyták el a termet. Többen odaszúrják a képviselőknek, hogy szégyelljék magukat, közben a sajtó munkatársai Erdősit ostromolják, aki vehemensen próbál mindenkit elzavarni maga körül. A kopasz-botrány tehát mégsem rázta meg eléggé Herceghalmot, minden marad a régiben. Azt leszámítva, hogy az eddig egységesnek tartott helyi Fidesz meghasonlott.

Kép: atv.hu

  

Így szavaztak a képviselők a feloszlatásról
március. 3. csütörtök 18:26

Erdősi László - Nem

Csizmadia Zsuzsanna  - Igen

Makay István - Nem

Erdei László - Nem

Hunya Krisztina - Igen

Czinege Jánosné - Nem

Szendrei Bence - Igen

 

Erdősi: NEM!
március. 3. csütörtök 18:24

A polgármester ezt szinte kiabálva közölte a képviselőnővel. Most a napirendtől eltérően szavaznak a képviselőtestület feloszlatásáról.

Nem a feleség miatt mondatná le
március. 3. csütörtök 18:22

Hunya Krisztina most arról beszél, hogy nem a polgármester felesége miatt mondatná le a városvezetőt, hanem azért, mert rosszul végzi a munkáját. Felkérte Erdősit, hogy írásban nyújtsa be a lemondását.

Nem fogadták el a tájékoztatást
március. 3. csütörtök 18:21

Szavaztak a polgármester beszámolójáról: 4-3-as arányban leszavazták Erősi László tájékoztatóját.

Videó: így akadályozták Nyakót a kopaszok
március. 3. csütörtök 18:19

A Nemzeti Választási Bizottság szerint fizikailag nem akadályozták Nyakót, és bár a kidobók megsértették a választási alapelveket, Erdősiné és kísérője ezt nem használták ki. Vagyis a Nemzeti Választási Iroda nem követett el mulasztást.

A 444.hu elkérte az NVI-től a belső térfigyelő kamera felvételét, amin jól látszik, ahogy Nyakó telefont kap, hogy induljon érvényesíteni a népszavazási kezdeményezést. Erdősiné segítőjét csak utána értesítik, de előtte jut az automatához, ugyanis a két kidobó nehezen engedte Nyakót. Erdősiné eközben békésen üldögélt. 

Erdősi: Semmiképpen nem mondok le!
március. 3. csütörtök 18:17

Jön a második napirendi pont, amely a polgármester lemondását tárgyalja. Hunya Krisztina ultimátumot is adott a városvezetőnek - április 4.- aki azonban kijelentette: semmiképpen nem mond le a pozíciójáról. Cinikusan mitikus dátumnak nevezi a határidőt.