Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-04 11:24:00

Ligeti: Kívülről úgy néz ki, hogy megőrültek

Kezdem azt hinni, hogy az utóbbi három napban különös tisztaságú anyaghoz jutottak, és úgy beszívtak, hogy egy teljesen más valóságot látnak, de ez kívülről úgy néz ki, hogy megőrültek – ezt Ligeti Miklós mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Transparency International jogi vezetője szerint azt akarják elhitetni velünk, hogy nekünk az a jó, ha az MNB és a jegybank pénztengerét nem látjuk, és nem is tudhatjuk, hogy mire költik. A szakember elmondta: a közpénz attól az, ami, mert nem teljesítménnyel keresi meg a jegybank, hanem jó értelemben vett pénznyomdaként, és ezzel nem bánhat úgy, mintha a lottón nyerte volna.

Hozzátette: eddig sem láttuk, hogy mit csinálnak a jegybank alapítványai, de legalább előbb-utóbb a bíróságon kiderült, hogy mire költenek, egyébként ez egyre inkább pénzlenyúlásnak tűnik. Nem állítjuk, hogy rablás vagy bűncselekmény történt, de az biztos, hogy nemtelen célú felhasználásnak tűnik az alapítványok gazdálkodása – fogalmazott.

Ligeti Miklós kijelentette: ha valaki a magángyűjteményét zárt körben akarja elárverezni, ahhoz senkinek semmi köze, de az MNB és az alapítványok esetében nem erről van szó, ők közpénzből gazdálkodnak. A TI jogi vezetője hangsúlyozta: arra kellene választ adni, hogy ezáltal jobb lesz-e bármelyik magyar polgárnak, szerintünk ez a korrupció melegágya.   

atv.hu

További belföldi híreink