Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-02 10:41:00

Schmidt Mária megorrolt a Miniszterelnökségre

"Szomorú, hogy a Miniszterelnökség nem áll ki azokért az értékekért, melyek nemzeti közösségünk identitását meghatározzák, hanem ehelyett elfogult és hamis véleményeket erősít" - áll Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának közleményében.

Schmidt Mária megorrolt a Miniszterelnökségre
Schmidt Mária

Schmidt úgy látja, Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára azzal, hogy egy berlini filmbemutatón úgy fogalmazott, " a kormány a Terror Háza Múzeum kiállítási „narratívája” körüli viták elkerülése érdekében a Sorsok Házát csak a magyar zsidó közösség és a nemzetközi szakértők egyetértésével kész megnyitni", valójában elhatárolódott az első Orbán-kormány által létrehozott szimbolikus intézménytől.

A közlemény felhívja arra is a figyelmet, hogy hogy a helyettes államtitkár szerint a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által működtetett múzeum elhallgatja a magyar állam szerepét a holokausztban.

Mint írják, a Terror Háza Múzeum kiállítása a régió népeinek történelmi tapasztalatára építve mutatja be a náci önkény bűneit is, és sosem hallgatta el a magyar állam szerepét e bűncselekmények elkövetésében.

atv.hu

További belföldi híreink