Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-02 12:30:00

Röhrig: Az Oscar-gála az idiotizmus minősített esete

Folyamatosan frissülő hírek!

Kedd délután hazaérkezett Los Angelesből Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője és stábja, akik rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak a budapesti Toldi Moziban. Az ATV kérdésére elmondta, Steven Spielberg azt mondta neki az Oscar-gálát követően, hogy nem sejtette, hogy ilyen sokáig kell várni egy korszakalkotó holokausztdrámára. Nemes Jeles még egy titkos tervét is elárulta.

 • Nézze meg az ATV összefoglalóját a sajtótájékoztatóról

  március 02.szerda 18:44

 • Kézipoggyászban hozták haza az Oscar-díjat

  március 02.szerda 16:07

  forrás: bálint ház, fotó: hermann ildiForrás: Bálint Ház, fotó: Hermann Ildi

 • Nemes Jeles: elég a hülyítésből

  március 02.szerda 13:45

  Nemes Jeles szerint a világ vége, amikor telefonról néznek filmet, és reméli, hogy az emberek is rájönnek arra, hogy hülyítik őket a képernyőkkel. Szeretné, hogy az emberek filmen nézzék a filmet, és reménykedik abban, hogy jön egy digitális megfáradás.

 • Amikor Puskás bevarrta a hatodikat

  március 02.szerda 13:40

  Várom az első olyan magyar miniszterelnököt, aki a rendszerváltás után született, és aki túl tud lépni az ideológiai frontvonalakon – mondta Röhrig, és hozzátette: egymásra vagyunk utalva ezen a 93 ezer négyzetkilométeren, innen nem megy senki sehova. Amikor kibontották a borítékot az felemelő pillanat volt, Puskás érezhette így magát, amikor bevarrta a hatodikat.

 • Heteken belül jöhet a DVD

  március 02.szerda 13:35

  Dolgoznak a DVD és a Blu-ray megjelenésén, ami egy ünnepi kiadvány lesz, és áprilisban lehet majd hozzájutni.

 • Magyar film, ami üt

  március 02.szerda 13:30

  Nem gondolkodott raja, hogy ütős lett volna, ha kimond egy magyar szót a díjátadón a színpadon? - tette fel a kérdést egy újságíró. Nemes Jeles László úgy válaszolt: magyar filmet csináltam, ami eléggé üt.

 • Foglalkozni kell a roma holokauszttal is

  március 02.szerda 13:27

  Röhrig Géza kijelentette, nagyon fontos lenne, ha a roma holokauszt témával, a porajmos-sal is foglalkozna a közvélemény.

 • Könyvek fognak megjelenni

  március 02.szerda 13:22

  Tervezik egy olyan sajtóanyag megjelentetését, amiben rengeteg fotó lesz, plusz információk a forgatásról. Emellett lesz egy összefoglaló kötet, amely közérthető módon dolgozza fel Auschwitz és a Sonderkommano történetét.

 • Délután lesz az ölelkezés

  március 02.szerda 13:21

  Nemrég érkeztek haza, délután lesz az ölelkezés - mondja Sipos Gábor producer arra a kérdésre válaszolva, hogy hogyan ünnepeltek családi körben. 

 • 100 ezer névtelen gyerek

  március 02.szerda 13:13

  Amikor Géza a díszletben egy gyerekkel ment, akkor nem csak egy gyerek volt a kezében, hanem az a 100 ezer magyar gyerek, akit Magyarországról a haláltáborba szállítottak, és nagy részüket el is gázosították - mondta Vági Zoltán történész. Ezért Nemes Jeles László fővédnökségével a Magyar Levéltárban létrehoznak egy programot, melynek keretében felkutatják ennek a 100 ezer gyereknek a nevét.

 • "Nem vagyok penge celebekből"

  március 02.szerda 13:09

  Röhrig Géza elmondta: nem valami penge celebekből, ezért nem tud arra válaszolni, hogy kik gratuláltak nekik. Hozzátette: sokakról tudta, hogy ismerős az arca, de nem tudta név szerint kik azok.

 • Univerzális a film üzenete

  március 02.szerda 13:07

  Nemes Jeles László szerint a Saul fiának univerzális az üzenete, reméli, hogy a thaiföldi nézőket is megérinti. Annál is inkább, hogy az alkotásban 9 nyelven beszélnek, ami nagyon nagy büszkeség a rendezőnek.

   

 • Amatőröket és profikat is keresnek a következő filmjükhöz

  március 02.szerda 13:05

   

 • Az Oscar-gála az idiotizmus minősített esete

  március 02.szerda 13:00

  Milyen érzések kavarogtak benne a díjátadón? - tették fel Nemes Jelesnek a kérdést. A rendező elmondta: különleges tudatállapotba került, a gálán, nem sok mindenre emlékszik. Röhrig Géza elmondta: neki nem ez a világa, ezért kint várakozott és átadta a helyét egy önkéntesnek. "Az Oscar-gála az idiotizmus minősített esete" - jelentette ki a főszereplő.

   

 • Beteszik az Oscar-szobrot egy vitrinbe

  március 02.szerda 12:57

  Agyonnyomja az Oscar-díj? - tette fel a kérdést egy újságíró. Nemes Jeles úgy válaszolt: igen, elég nehéz a díj, legalább 4-5 kiló. Hozzátette: nem tud intelligensen válaszolni erre a kérdésre, de inkább jobb érzés, hogy megnyerte, mintha nem nyerte volna meg. Bölcsesség kell hozzá, aztán az is lehet, hogy soha nem csinálok egy normális filmet ezután, mondta a rendező.

 • Ez adta a motivációt Nemes Jelesnek

  március 02.szerda 12:55

  Az auschwitzi tekercsek inspirálták a témaválasztásban a film elkészítése előtt, mondta a rendező egy kérdésre.

 • Erről beszélt Spielberggel

  március 02.szerda 12:52

  Nemes Jeles az ATV kérdésére elmondta: többször beszélt Steven Spielberggel, aki azt mondta: nem gondolta, hogy a Schindler listája után ennyit kell várni egy ilyen filmre. A világhírű rendező azt is mondta, hogy a Saul fia nagyban hozzájárul a holokauszt kollektív emlékezetének a fenntartásában.

 • 15 millió Saulja

  március 02.szerda 12:50

  Csodálatos érzés, hogy Magyarországon örültek a díjnak - mondta a rendező. Röhrig Géza hozzátette: ő is rengeteg visszajelzést kapott már a film előtt is, ezért úgy érezte, hogy 15 millió magyar Sauljaként ült a díjátadón.

 • Nem akarnak elkényelmesedni

  március 02.szerda 12:48

  Az első kérdező arra kíváncsi, hogy mit fog csinálni az, aki első filmjére Oscar-díjat kap. Nemes Jeles viccesen válaszol: már kinézett egy házat Beverly Hillsben. Komolyra fordítva a szót: nem akar elkényelmesedni, több filmet akar még készíteni különböző témakörökben.

   

   

 • A nézők kérdezhetnek

  március 02.szerda 12:46

  Sipos Gábor produceré a szó. Arra kéri a résztvevőket, hogy kérdezzenek ők, nem készültek beszéddel.

 • Nem ad interjút a rendező

  március 02.szerda 12:45

  Nemes Jeles László egy ideig nem fog interjúkat adni, mert nagyon elfáradt, jelentette be Kubik Elvira, a film sajtósa.

 • Hatalmas tapssal fogadják az alkotókat

  március 02.szerda 12:43

  Kezdődik a sajtótájékoztató, többször megtapsolják a Saul fia készítőit. Röhrig Géza késik, őt várja a stáb.

 • Az ATV élőben közvetít

  március 02.szerda 12:31

 • Koltai: nem lehet szabadulni a Saul fia hatásától

  március 02.szerda 12:16

  A kép és a hang együtt olyan állandó közelséget teremt a Saul fiában, amelytől nem lehet szabadulni - mondta el Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, rendező, aki maga is tagja az elismerést odaítélő amerikai filmakadémiának.

  Koltai Lajos kiemelte a Saul fia hangmérnöki munkáját is, amelynek köszönhetően rendkívül közel kerülnek a nézőhöz a szenvedés elviselhetetlen hangjai. Mint fogalmazott, a kettő együtt, a kép és a hang "egyszerűen elkapta az embert a torkánál", olyan "állandó közelséget" teremtve, "amelyből nem lehet kiszabadulni".

 • 34 év után ismét Oscar-díjat nyert egy magyar film

  március 02.szerda 12:07

  Oscar-díjat nyert Nemes Jeles László alkotása, a Saul fia a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában, a díjátadót magyar idő szerint hétfőn hajnalban tartották Los Angelesben.

  nemes jeles lászló az oscar-díj átvételekor.Nemes Jeles László az Oscar-díj átvételekor.
  A holokausztdráma az első magyar alkotás, amely 1982 óta elnyerte az amerikai filmakadémia elismerését, 34 évvel ezelőtt Szabó István Mephisto című műve nyert.

 • A töretlen siker Cannes-ban kezdődött

  március 02.szerda 12:05

  A Saul fia nemzetközi sikere a 2015-ös Cannes-i filmfesztivállal kezdődött, és azóta több tucatnyi szakmai díjat tudhat magáénak, köztük a Golden Globe-ot és az Independent Spirit Awards díját. A hollywoodi szakírók pedig már most a legfontosabb holokausztfilmek közé sorolják a Laokoon Filmgroup gyártásában készült drámát.

  a saul fia stábja cannes-ban.A Saul fia stábja Cannes-ban.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink