Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-01 11:02:00

ORÖ-botrány: Nyomozást rendelt el a főügyészség

Hivatali vesztegetés miatt nyomoznak, mert egy hangfelvétel szerint fizetést ajánlottak Hegedűs István előző ORÖ elnök megbuktatásáért.

ORÖ-botrány: Nyomozást rendelt el a főügyészség

Február 25-én nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) előző elnökének eltávolítása kapcsán, értesült lapunk. Amint arról az atv.hu is beszámolt, január 18.-án rendkívüli közgyűlést tartott az ORÖ, ahol megpróbálták felfüggeszteni hivatalából a szervezet elnökét, az akkor súlyos betegséggel kórházban fekvő Hegedűs Istvánt.

Az akció mögött többen Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, az ORÖ korábbi elnöke híveit sejtették. Sajtóhírek szerint több ORÖ képviselőnek pénzt ajánlottak Hegedűs megbuktatásáért, ilyen tartalmú hangfelvétel is nyilvánosságra került. Végül nem sikerült levéltani Hegedűst, ám néhány héttel később önként lemondott.

Az említett pénzek kapcsán ugyanakkor Tényi István feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hivatali vesztegetés miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség a napokban hivatali vesztegetés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben.

atv.hu

További belföldi híreink