Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-02 13:46:00

"Annyira lepusztult a honvédség, hogy nincsenek eszközei"

„A közvagyont magánvagyonná, a magánvagyont pedig közvagyonná teszi a kormány”, mondta Juhász Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A volt honvédelmi miniszter azt mondta, háborús helyzetben nyilvánvalóan a honvédség igényt tarthat a magánvagyonra is. Bármikor elviheti a honvédség az autónkat, ha szüksége van rá – tudta meg az Index. A minisztérium levélben értesíti a tulajdonosokat, eddig terepjárókat és mikrobuszokat lajstromoztak.

A levelekből kiderül, ha a honvédségnek szüksége van az autóra, akkor a tulajdonosnak nincs más lehetősége, mint átadni a slusszkulcsot és nézni, ahogy elhajtanak vele a bakák, írja a lap.

Juhász Ferenc szerint az utóbbi években annyira lepusztult a honvédség, hogy nincsenek eszközei, ezért adott esetben rászorulhat a civilek járműveire. Az autónkat azonban rendkívüli helyzetben is csak a parlament felhatalmazásával vehetik el, tette hozzá a volt honvédelmi miniszter. Juhász szerint, ami történik, lélektani előkészítése annak, hogy az emberek elhiggyék, nagy a veszély.  

atv.hu

További belföldi híreink