Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-02 11:42:00

Salgótarján új polgármestere: Kell a kormány segítsége

Tény hogy a város költségvetése még nem lett elfogadva, de a rendkívüli választás miatt rendkívüli helyzet volt, és a határidő március 15-e. „Még nem késtünk le semmiről” - mondta Salgótarján frissen megválasztott polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Fekete Zsolt szerint a város anyagi helyzete nem kis részben a kormánynak köszönhetően olyan, amilyen. A 2014-es választás után tizedét kapta a város a korábban a Fideszes polgármesternek beígért összegeknek.

Salgótarján megszegi a törvényeket azzal, hogy nem adja be a büdzséjét, a város milliárdos tartozását majd az Állami Számvevőszéknek kell kivizsgálnia – ezt Rogán Antal mondta a parlamentben. A kommunikációért felelős miniszter azután beszélt erről, miután az MSZP-DK jelöltje nyerte meg az időközi választást a városban.

Fekete szerint mindent megtesznek, hogy a város költségvetése egyensúlyba kerüljön, de ehhez a kormány segítsége kell. A választásról szólva azt mondta, örül, hogy demokratikus választásban nyert, az erős negatív kampány ellenére. A jövőre nézve Fekete Zsolt azt mondta, együttműködésre készül a kormánypárti képviselőkkel.

atv.hu

További belföldi híreink