Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-02 09:17:00

Bodnár: Ami az országban történik, az józanul úgysem viselhető el

„Civilizált országban, ahol késsel, villával esznek, nem lehet így 250 milliárdot eltűntetni.”- mondta Bodnár Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Liberálisok országgyűlési képviselője azzal a kéréssel fordult Áder Jánoshoz, hogy a jegybanktörvény módosítását küldje el előzetes normakontrollra az alkotmánybírósághoz, mondta a Liberálisok gazdaságpolitikusa, aki hozzátette, nem ajánlaná a passzust fiatal jogászoknak jogértelmezésre.

A parlament ma kivételes eljárásban korlátozta a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában álló alapítványok adatainak megismerhetőségét. A módosítást az ellenzék felháborítónak tartja, az adatvédelmi hatóság szerint pedig előfordulhat, hogy alaptörvény-ellenes. A Ház döntése alapján az MNB-elnök havi bére 5 millió forintra, az alelnöké ennek 90 százalékára emelkedik. Az indoklás szerint ezzel a díjazás mértéke közeledik a piaci vezetői bérekhez.

Bodnár szerint nem lehet a közpénzből egy ilyen húzással ”nem közpénzt” csinálni. A Jegybank közpénzből közfeladatot lát el, tehát, mondta Bodnár, ha az MNB borozót nyit a vár tövében, akkor az közfeladat. Ami történik az országban „józanul úgysem viselhető el”, mondta a politikus.

atv.hu

További belföldi híreink