Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-29 12:53:00

Váratlan fordulat: az MSZP kérdése lehet a befutó

Az Index úgy értesült, hogy a Nemzeti Választási Bizottság várhatóan az MSZP népszavazási kérdését fogja hitelesíteni, Erdősi Lászlóné kérdését pedig elutasítják.

Váratlan fordulat: az MSZP kérdése lehet a befutó

Úgy tűnik, a Nemzeti Választási Bizottság a szocialisták kérdését fogja támogatni a vasárnapi boltzár témájában, mivel jogilag aggályos lehet, hogy nem személyesen Erdősiné pecsételt először - írja a portál

Miután a Kúria elkaszálta a korábbi népszavazási kérdést az ügyben, ismét nyitva állt a lehetőség, hogy új népszavazási kérdést nyújtsanak be a választási irodánál. Az MSZP-s Nyakó Istvánt azonban 10-15 fekete ruhás kopasz akadályozta meg abban, hogy megelőzzé az időben utána érkező Erdősi Lászlónét. Végül a herceghalmi polgármester segítője nyújtotta be a kérdését elsőként az egyik segítőjén keresztül. 

Jogilag azonban aggályos lehet, hogy az időbélyegzőnél, amely a sorrendet hivatott rögzíteni, Erdősiné nem személyesen blokkolt, hanem segítőjén keresztül, akiről később kiderült: Kubatov Gábor titkárának gimnáziumi osztálytársa volt. 

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap döntött úgy, hogy rendhagyó módon mindkét kérdést az NVB elé terjeszti. 

Ha az NVB a szocialisták kérdését hitelesíti, a Kúriának 90 napja lesz, hogy jogerős döntést hozzon az ügyben.

atv.hu 

További belföldi híreink