Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-01 10:29:00

Török : Azzal öngyilkosságot követne el a Fidesz

Nem lehet komolyan gondolni, hogy a herceghalmi polgármester felesége összegyűjt 200 ezer aláírást a népszavazási kezdeményezéséhez, nyilvánvaló, hogy miről szól a történet, a Fidesz nem akarja, hogy népszavazás legyen ebben az évben a vasárnapi boltbezárásról – ezt Török Gábor mondta az ATV EgyeNes Beszéd című műsorában.

A politikai elemző szerint jó lenne, ha egyszer megtudnánk, hogy milyen politikai erő áll Erdős Lászlóné mögött, de ez egyhamar nem fog kiderülni. A szakember elmondta: 2006. szeptember 17-én érzett hasonlót, akkor a rendőrök nem tudták megvédeni a TV székházat, most meg kopaszok hekkelték meg a demokráciát egy napra. Hozzátette: előbb-utóbb fény derül az igazságra, lehet, hogy 70 év múlva, de jobb lenne, ha inkább 7 nap múlva.

A Fidesznek nagyon fontos az, hogy ne veszítsen, a vasárnapi boltzáras történetből viszont még az NVB döntése nélkül is ki tudott volna menekülni – fogalmazott. Török Gábor kijelentette: az ellenzéknek ez a helyzet nagyon jó, az MSZP haló poraiból támad fel azóta, hogy Nyakó István nem tudta megelőzni Erdősinét a hitelesítésnél. A politikai elemző hangsúlyozta: a szocialisták az áldozati bárány szerepében tetszeleghetnek, a Fidesz pedig maga alatt vágja a fát.

A szakember szerint, ha az a látszat alakul ki, hogy a kormánypártnak köze volt ahhoz, hogy meghekkelték az MSZP akcióját, akkor azzal öngyilkosságot követ el a Fidesz. A Salgótarjáni választásokkal kapcsolatban azt mondta: meglepő volt az eredmény, hiszen a Fidesznek a közvéleménykutatásokban megvan az előnye, mégsem tud időközi választást nyerni.

Hozzátette: a nem fideszes választói magatartás sokkal erősebb, mint korábban volt, a pártpreferenciákat felülírja. A Jobbik legutóbb 12 százalékot szerzett polgármester választáson Salgótarjánban, most mindössze 5-öt, valószínűleg a Jobbik szavazói átszavaztak az esélyesebb jelöltre – vélekedett.

Török Gábor szerint ez egy veszélyes folyamat a Fidesz számára, hiszen ez a trend a későbbiekben is folytatódhat. A politikai elemző elmondta: közös jelölt nem valószínű, hogy lesz valaha is, hiszen olyan ember nincs, aki a Jobbik és a DK számára is elfogadható. A szakember kijelentette: a kulcskérdés az, hogy mi lesz a migránskérdéssel, mert a Fidesz erre tett fel mindent.

Hozzátette: a politikusok általában két dologgal házalnak, a reménnyel és a félelemmel, a Fidesznek pedig 2015-ben bejött a félelem. A kormánypártnak nincs más választása, a félelem stratégiáját fogja követni, Orbán Viktor beszéde olyan érzést keltett, mintha a „Walking Dead” egyik epizódjában lenne, akár a zombikat is el lehetett volna kezdeni keresni utána az országban – magyarázta. Török Gábor hangsúlyozta: azzal, hogy a Fidesz megoldotta a migránskérdést, saját magát húzta csőbe, hiszen jó lenne nekik, ha tudnák prezentálni a menekülteket, de ha megint jönnek a migránsok, az a kormánypárt hibája lesz.

A politikai elemző elmondta: ha olyan veszély van, amiről a miniszterelnök beszél, akkor mindegy, hogy mi van az oktatással és az egészségüggyel, ha viszont ezt nem érzik a választók, akkor meg fogják kérdezni, hogy mi van itthon.

atv.hu

További belföldi híreink