Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-29 18:44:00

Képviselők libidójával vágott vissza Orbán a Habonyozó Vonának

A Jobbik elnöke ismét megpróbálta rávenni Orbán Viktort, hogy egy általuk vezetett vizsgálóbizottság nézhessen utána a miniszterelnök környezetéhez tartozó személyek vagyongyarapodásának. Cserébe olyat kapott, amibe a parlament jegyzője is belepirult.

Vona Gábor azonnali kérdést intézett a miniszterelnökhöz, amelyben megismételte korábbi javaslatát, hogy a parlament két vizsgálóbizottságot állítson fel. Az egyik Kovács Béla Jobbikos EU-képviselő kémgyanús üzelmeit venné górcső alá, a másik Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Habony Árpád vagyonának eredetét. Vona azt vetette föl, hogy az említett urak tehetsége mellett valójában politikai kapcsolataik is szükségesek voltak az előmenetelükhöz.

vona gáborVona Gábor

A miniszterelnök láthatóan nem rögtönzött a válaszában, több ügyet is Vona Gábor arcába vágott, ám előtte az ellenzék soraiban megdöbbenéssel és fejingatással honorált felvezetőt mondott. Szerinte Vona Gábort és a Jobbikot csak a pénz érdekli, és úgy emlékszik, hogy látott ő már e Ház falai között olyan képviselőket, akiknek a libidóját csak a pénz mozgatta meg. Orbán felemlegette Vonának, hogy a Jobbik orvosokat visz külföldre, egyik képviselőjük a kampány pénzéből juttatott az édesanyjának, továbbá autós cégek írnak pályázatokat a pártnak több millió forintért.

A Jobbik elnöke kötötte az ebet a karóhoz, és legalább tíz olyan Fideszes kötődésű botrányt sorolt fel az elmúlt időszakból, mint például a dunaföldvári „betonos” gyilkos vagy a tömegverekedésbe torkollt fidelitaszos wellness disznótor. Vona konklúziója szerint a miniszterelnök megint megfutamodik a kihívás elől, és nem akarja tisztázni pártja zavaros ügyeit.

A kormányfő rövid válaszában megint KGBélázott egyet, majd azt javasolta a Jobbiknak, hogy nézzenek utána a Kovács Bélától lefoglalt számlákon szereplő pénzeknek, amelyek feltételezése szerint fiktív összegeket tartalmaznak.

atv.hu

További belföldi híreink