Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-03-01 09:00:00

Gyurcsány: A Fideszt nem lehet mentegetni minden disznóság alól

Ha már nem trükköznek, hanem verőlegényekkel fenyegetnek, akkor nem tudom, mi kell még ahhoz, hogy az ellenzék azt mondja, eddig és ne tovább – ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután kiderült, Erdősiné kérdését hitelesítette a választási bizottság a vasárnapi zárvatartással kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a Fideszt nem lehet mentegetni minden disznóság alól, ez ugyan az, mint 2006-ban volt, a személyek is hasonlóak, a Fidesz bármilyen eszközzel fenn akarja tartani a hatalmát, ez pedig elfogadhatatlan.

A politikus elmondta: Salgótarján mutatja, hogy az ellenzék tud nyerni, általában bojkottálni a választást nem lehet, folyamatosan növekszik a Fideszt leváltani akarók tömege. Hozzátette: akkora pofont kapott a kormánypárt, mint a ház, közvetlenül az után, hogy Orbán Viktor diadalittas beszédet tartott. Az, hogy megkapta Fekete Zsolt a szavazatok több mint 50 százalékát, az nagyon komoly eredmény - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: az önkény hétköznapjaiban a közvéleménykutatások is csalókák, hiszen Salgótarjánban is sokkal nagyobb lett a győzelem, mint bárki várta. A DK elnöke hangsúlyozta: az ellenzék számára az összefogásnak nincs alternatívája, ha külön indulnak, biztos elveszítik a választásokat. A politikus szerint az elmúlt hat év annyi mindent felhozott, hogy a Fidesz magabiztossága lassan saját maga ellen fordult. Hozzátette: Salgótarjánban a jelölt is kitűnő volt, a személyét nem lehetett támadni.

A hangulat is alkalmas volt a győzelemre, protest szavazás volt ez az időközi választás – magyarázta. Gyurcsány Ferenc elmondta: lassan nincs olyan társadalmi réteg, amely ne úgy érezné, hogy veszteség érte. A DK elnöke kijelentette: a Fidesz kormányt 2010-ben nagyon várták, de igazából a legnagyobb szerelemnek, mindig fájó szakítás a vége.

atv.hu

További belföldi híreink