Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-28 08:21:00

Salgótarján: Magas részvétellel zajlik a választás

Időközi polgármester-választást tartanak Salgótarjánban ma; négy jelölt indul a választáson, amelyet az előző polgármester, Dóra Ottó halála miatt kellett kiírni. 17.30 óráig a jogosultak közel 46 százaléka szavazott. Ez jóval magasabb arány, mint a 2014-es önkormányzati választási időarányos adata.

Tóthné Kerekes Andrea, a nógrádi megyeszékhely jegyzője az MTI-nek elmondta: Salgótarján 31 ezer választásra jogosult lakója 40 szavazókörben adhatja le voksait reggel hat és este hét óra között.

fekete zsolt kampányolFekete Zsolt kampányol

Az időközi polgármester-választáson négy jelölt indul: Fekete Zsolt (MSZP, Demokratikus Koalíció, Tarjáni Városlakó Egyesület), Hulitka István (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Simon Tibor (Fidesz-KDNP) és Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt).

vona gábor kampányolVona Gábor kampányol

Dóra Ottó, Salgótarján 2014 októberében megválasztott szocialista polgármestere tavaly november 29-én, 53 éves korában halt meg.

A kampány nem volt botrányoktól mentes. Pénteken az atv.hu beszámolt arról, hogy a szocialista jelölt nevében ismeretlen tettes lejárató levelet küldött a salgótarjáni lakosoknak. Erről bővebben itt olvashat


A 17.30 órás adatok alapján a salgótarjáni választók 46 százaléka ment el szavazni, olvasható a Választás.hu-n. Ez magasabb részvétel, mint 2014 októberében, az önkormányzati választáson: akkor 15 óráig a jogosultak 38 százaléka szavazott. 

atv.hu / MTI

További belföldi híreink