Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-28 19:24:00

Ellenzék: Orbán nem a valódi problémákról beszélt

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet tartott vasárnap délután a Várkert Bazárban. Az ellenzék szerint nem a valódi problémákat érintette.

Orbán Viktor értékelte az évet vasárnap délután. Összeszedtük a pártreakciókat, melyek szinte mindegyikében szerepel, hogy a miniszterelnök nem a valódi problémákról beszélt. A KDNP viszont nagyon elégedett. 

MSZP: Nem ezek a valódi problémák 

Orbán Viktor miniszterelnök nem foglalkozott a társadalom valódi problémáival, amiből arra lehet követeztetni, hogy ezekben a kérdésekben nem is várható tőle megoldás, mondta Tóbiás József. A szocialista politikus szerint "Orbán Viktor eltévedt", a kormányfő beszéde és a valóság között óriási szakadék tátong.

Jobbik: Fogalma sincs 

Orbán Viktor miniszterelnöknek fogalma sincs a valóságról és helyesebben tenné, "ha nem az urizáló tanácsadói által lefestett virtuális Magyarországon élne". Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője hangsúlyozta, a valóság az, hogy Magyarországon léteznek olyan falvak, városrészek, amelyekben az Orbán Viktor által Magyarországon elképzelhetetlennek nevezett párhuzamos társadalom már megvalósult, a törvény nem érvényesül. A valóság az, hogy egyes iskolákban nincs pénz fűtésre, de krétára sem, az egészségügyi intézmények állapota tragikus, felszereltségük elavult, az államadósság összege pedig még nőtt is"

PM: Nincsenek érvényes gondolatai a valóságról

A Párbeszéd Magyarországért szerint Orbán Viktornak nincsenek érvényes gondolatai a mai magyar valóságról, a miniszterelnök "csak fantomokat fest és azokkal hadakozik". A miniszterelnök "személyiségzavarban szenved", és elszakadt a valóságtól, ugyanis azt képzeli, hogy világtörténelmi jelentőségű személyiség és Európa jövőjének meghatározója.

DK: A miniszterelnök jelenti a legnagyobb veszélyt

A DK szerint nem a menekültek, hanem a miniszterelnök "és skinhead-es csapata" jelenti a legnagyobb veszélyt az országra.Oláh Lajos a Demokratikus Koalíció független országgyűlési képviselője szerin a kormányfő egy olyan világot álmodott, ahol csupán a fideszes földesurak és a kaszinómogulok érzik jól magukat, de ahol a kockásinges tanároknak vagy a külföldre menekülő orvosoknak, ápolóknak nincs helyük.

LMP: Orbán elvesztette kapcsolatát a valósággal

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője bírálta, hogy a kormányfő "megdicsérte a multinacionális vállalatokat", akik ellen ellenzékből még folyamatosan támadásokat indított. Bár a miniszterelnök azt gondolja, hogy az oktatást és az egészségügyet kormánya mentette meg, azt valójában azok mentették meg, akik méltatlan bérért nap mint nap elvégzik a munkájukat - jelentette ki.

KDNP: Határozottan szólt a migrációró kezeléséről

A miniszterelnök évértékelőjén minden eddiginél jobban kirajzolódott, hogy melyek azok az eredmények, amelyeket a polgári-keresztény kormányzás az elmúlt években produkált. Példaként említették a pénzügyi stabilizációra, a családok támogatására vagy akár a magyar érdekek mentén történő külpolitika kiépítésére. S most mindez a 2015-ben kezdődött népvándorlás miatt veszélyben van - mutattak rá.

Liberálisok: ilyen volt a kommunista rendszer

"Az eszetlen államosítási hullám, a keleti nyitás politikája, a multinacionális vállalatok üldözése, a szabadságjogok korlátozása, a fékek- és ellensúlyok rendszerének lebontása, a mindössze az állami propaganda  szócsöveként funkcionáló állami média, a kigyúrt kopaszok megjelenése a választási irodánál, és a folyamatos háborús retorika mind-mind a Rákosi-korszakot idézi" - fejtette ki az ellenzéki párt.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink