Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-24 16:14:00

Kopasz Nyakónak: "Mi van, fél a mama?"

Nem csak jogi trükkök bevetésével, hanem a fizikai terror légkörének megteremtésével is akadályozták a népakarat érvényesülését – ezt Nyakó István MSZP-s képviselő mondta a Nemzeti Választási Irodánál történtekkel kapcsolatban.

Nyakó szerint hiába gyűjti össze egy párt, vagy egy szakszervezet a népszavazás kiírásához szükséges kétszázezer aláírást, a hatalom soha nem fog engedélyezni népszavazást egy olyan kérdésben, amely a lakosság széles rétegeit érinti. Az MSZP-s képviselő az ATV Startban azt is elmondta,


„jóhiszemű joggyakorlóként” járt el, amikor az újságírók kérésére nem maradt ott az időbélyegző készüléknél.

A választási iroda munkatársai ugyanis azt mondták, senki nem tartózkodhat azon a területen, ennek ellenére egyedül Nyakó volt az, aki eleget tett a jogszabályoknak. Mindenesetre az MSZP-s képviselő szerint a hivatal dolgozóinak ellenőrizniük kellett volna, hogy a népszavazási indítvány benyújtását akadályozók rendelkeznek-e a megfelelő papírokkal, vagy ha ezt a kopaszok erőfölénye miatt nem tudták megtenni, akkor rendőri segítséget kellett volna hívniuk.

Nyakó emellett reagált azokra a sajtóban megjelent feltételezésekre is, melyek szerint az MSZP-s képviselő valójában nem félt, sőt, kedélyesen cseverészett az útját elálló kopaszokkal. Mint fogalmazott, „finoman szólva nem voltam nyugodt”, majd hozzátette, édesanyjával beszélt telefonon, aki másodszor is felhívta, miután értesült az eseményekről. „Mi van, fél a mama?” – mondta Nyakó szerint az egyik kigyúrt kopasz férfi, miután letette a telefont.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink