Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-23 20:55:00

Gyurcsány: Bojkottálja a demokratikus ellenzék a Parlament munkáját

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Gyurcsány Ferenc azt javasolja a demokratikus ellenzéki pártoknak, hogy bojkottálják a Parlament munkáját.

Gyurcsány: Bojkottálja a demokratikus ellenzék a Parlament munkáját

A volt miniszterelnök szerint a "mai szégyenletes skinhead-támadás a Nemzeti Választási Iroda előtt egyértelművé tette, hogy a kormánypártok mindenáron meg akarják akadályozni, hogy a nép dönthessen a boltok vasárnapi nyitva tartásáról."

A DK ezért azt javasolja, hogy a kétharmados szavazások kivételével,

mindaddig bojkottálja a demokratikus ellenzék a Parlament üléseit, "amíg az Országgyűlés meg nem változtatja a népszavazásokat lehetetlenné tevő szabályokat,

és amíg a Fidesszel cinkos választási bizottsági tagok le nem mondanak tisztségükről."

Emellett a DK parlamenti képviselői egy olyan országgyűlési határozati javaslatot fognak benyújtani, amelyben kezdeményezik, hogy a vasárnapi boltzár eltörléséről az Országgyűlés írjon ki népszavazást.

Az atv.hu is részletesen beszámolt arról, hogy a vasárnapi zárva tartás elleni népszavazás kérdéseit akarta beadni az MSZP, ám kigyúrt férfiak állták útjukat, segítségükkel egy nő megelőzte a baloldali pártot.

A kormánypárt ugyanakkor cáfolja azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint közük lenne a Nemzeti Választási Irodánál történtekhez.

atv.hu

További belföldi híreink