Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-23 14:34:00

"Magyarországnak egyetlen menekültet sem kell befogadnia"

A brüsszeli EU-csúcs záródokumentumának aláírása a Fidesz alelnöke szerint sem jelenti azt, hogy Orbán Viktor támogatná a menekültek kvóta alapján történő szétosztását.

Németh Szilárd az ATV Start című műsorában elmondta, a záródokumentum két fontos megállapítása, hogy a menekültkérdést elsősorban nem humanitárius problémaként, hanem Európa külső megszállásaként kell kezelni, illetve hogy ezt a bűnözők által szervezett, népvándorlás szerű menekülthullámot meg kell állítani, méghozzá Európa határainál. Görögországnak ezért minden segítséget meg kell adni ahhoz, hogy képes legyen a schengeni megállapodás betartására – tette hozzá.

Németh szerint az EU vezetői láthatóan a korábbi, 160 ezer menekült szétosztásáról hozott döntést sem tudják végrehajtani, a mostani elképzelést pedig a magyar kormány semmiképp nem tudja támogatni. Az EU-csúcson elfogadott határozatban egyébként Németh szerint csupán egy döntés előkészítéséről van szó, ahol minden tagállam álláspontját meghallgatják, Martin Schultz nyilatkozata szerint pedig Magyarországnak egyetlen menekültet sem kell befogadnia. A migránsok befogadásával kapcsolatban a Miniszterek Tanácsának következő ülésén hoznak majd döntést – mondta a Fidesz alelnöke.

atv.hu / J. I

További belföldi híreink