Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-19 12:35:00

Visszaszólt a kormánynak a Pedagógusok Sztrájkbizottsága

Határozottan cáfolják, hogy béremelést követelnének a pedagógusoknak. Visszautasítják azt az állítást is, hogy gyerekekkel zsarolják a kormányt. A kormánnyal való tárgyalásokat ugyanakkor folytatják.

Visszaszólt a kormánynak a Pedagógusok Sztrájkbizottsága

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága mindaddig folytatja a tárgyalásokat a kormánnyal, ameddig reményt lát arra, hogy a köznevelés vitás kérdéseiben megegyezés jöhet létre – írják közleményükben, melyet ma délután juttattak el szerkesztőségünknek. Hozzáteszik: erre kötelezi őket a pedagógustársadalomtól, a szülőktől és a tanulóktól érkező támogatás, biztatás.


Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy visszautasítják azokat a vádaskodásokat, politikusi nyilatkozatokat, amelyek a kormányzó párt legkülönbözőbb állami, parlamenti tisztségeket betöltő tagjai részéről az elmúlt napokban elhangzottak.

„A Pedagógusok Sztrájkbizottsága a leghatározottabban visszautasítja azokat a nyilatkozatokat, amelyek azt állítják, újabb béremelést követelünk a pedagógusoknak! Ez nem igaz!” – írják. Hozzáteszik, hogy a sztrájkbizottsága fizetésemelési követelése az oktató-nevelő munkát segítőkre vonatkozik. (A témával ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben.)

Visszautasítják azt az állítást is, hogy bárki a gyerekekkel zsarolná a kormányt. Leszögezik ugyanakkor, hogy a Pedagógusok Sztrájkbizottsága követelései közvetlen módon vagy közvetve kapcsolódnak a gyermekek, tanulók érdekeihez. Hangsúlyozzák: ismerik és megtartják a törvényeket, és elvárják a nyilatkozó politikusoktól, hogy azokat ők is tartsák tiszteletben.

„A Pedagógusok Sztrájkbizottsága várja, hogy a Kormány képviselői küldjék meg azt a megállapodás-tervezetet, amely a további tárgyalások alapjául szolgál, s amelynek elkészítésére 2016. február 17-ei határidővel vállalkozott” – áll a közleményben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink