Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-19 10:14:00

Trump a pápának: Büszke vagyok arra, hogy keresztény vagyok

A merész kijelentéseiről ismert Donald Trump most sem mulasztotta el, hogy pikáns válasszal reagáljon arra, hogy Ferenc pápa megkérdőjelezte kereszténységét.

Donald Trump Facebook-on reagált az egyházfő kijelentésére. Azt írja,


"ha és amikor majd a Vatikánt is megtámadja az Iszlám Állam, amelyről tudjuk, hogy a dzsihadisták igazi trófeája lenne, akkor megígérhetem, hogy a pápa azért fog imádkozni, hogy Trump legyen az Egyesült Államok következő elnöke, mert akkor ez nem történhetett volna meg."

Hozzátette, a mexikói kormány már számos alkalommal becsmérelte Trumpot a pápa előtt, mert tovább szeretnék folytatni "az USA kifosztását, mind a kereskedelem, mind pedig az illegális bevándorlás terénén, és jól tudják, hogy én átlátok rajtuk." Trump szerint az illegális bevándorlás megöli országát. Hangsúlyozta azt is, hogy a "pápa csak az érem egyik oldalát ismeri, és nem látja, hogy a mexikói legfelsőbb vezetés átveri az egész Obama-adminisztrációt a kétoldalú tárgyalások során."

Reagálásában szégyenteljesnek is nevezte az egyházfő szavait. "Amikor egy vallási vezető kétségbe vonja valaki hitét, az szégyenteljes.


Büszke vagyok arra, hogy keresztény vagyok és elnökként nem engedem majd meg, hogy a kereszténységet állandóan támadják, gyengítsék, ellentétben azzal, amit a jelenlegi elnökünk tesz.

Egyetlen vezető - köztük egyetlen vallási vezető - sem lenne jogosult kétségbe vonni más vallását vagy hitét."

A katolikus egyházfő jól időzítette kijelentését, hiszen a következő állam, ahol megmérettetnek az elnökjelölt-aspiránsok Dél-Karolina lesz, ahol a lakosok többsége katolikus vallású - írja a CNN. A cikk írója kiemelte, Trump ezért váltott át hirtelen békülékenyebb hangvételre, amikor nemsokkal a Facebook-bejegyzését követően már azt nyilatkozta, szerinte azért a pápa érti a Mexikó és az USA között kialakult nyitott határok problematiáját.

Ferenc pápa Mexikóból hazafelé tartva, a pápai repülőgépen újságíróknak azt mondta, szerinte az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségéért versengő Donald Trump nem keresztény, mert nem hidat akar építeni, hanem falat akar emelni az amerikai-mexikói határon.

Donald Trump teljes válaszát alább megnézheti:

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink