Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-19 18:06:00

Több százan tüntettek a Teleki Blanka igazgatója mellett

Szimpátiatüntetést tartottak a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István mellett, aki ellen tankerületi vezetője indított vizsgálatot azután, hogy az igazgató nyíltan a tanárok tiltakozásának élére állt.

Az iskola előtt körülbelül fél órát tüntettek a diákok. A demonstráción felolvasták Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsa elnökének üzenetét, amelyben a tanár támogatásáról biztosította Pukli Istvánt.


A tömeg azt skandálta, hogy "Nem félünk!".

Kálovics Enikő, a Független Diákparlament képviselője és szóvivője, a tüntetés szervezője hangsúlyozta, azért küzdenek, hogy a diákoknak és a pedagógusoknak legyen közös jövőjük Magyarországon. A diákparlamenti képviselő arra buzdította a szülőket, hogy tiltakozásuk jeléül ne engedjék iskolába gyerekeiket február 29-én.
    
A tüntetés végén egyperces néma csendet tartottak a résztvevők - számolt be az MTI. Többen kockás ingeket emeltek a magasba, a Teleki Blanka Gimnázium kerítésére pedig fehér virágokat helyeztek, ezzel a gesztussal fejezve ki szolidaritásukat. A rendőrség a demonstráció idejére lezárta a Hungária körút és a Hermina út között az Ajtósi Dürer sort, amelynek mind a hat sávját, valamint mindkét járdáját elfoglalták a gimnázium előtt tüntetők.

Pukli Istvánról korábban a Magyar Idők írta meg, hogy tíz évig volt az MSZP tagja. Kedden pedig az Index arról számolt be, hogy a civil közoktatási platform aznapi alakuló ülésén Pukli István újságíróknak felolvasta a Klik levelét, amely szerint a tankerületi vezető vizsgálatot indított a február 3-án elmaradt tanórák ügyében, és óriási mennyiségű dokumentum összegyűjtését kérte tőle párórás határidővel.

A Klik szerdai közleményében visszautasította az igazgató "vádjait". Azt írták, hogy a gimnázium igazgatója tudatosan félrevezeti a közvéleményt, amikor azt sejteti, hogy a Klik valamiféle nyomásgyakorlás miatt vizsgálja, maradtak-e el indokolatlanul órák február 3-án. A Klik az ügy végére akar járni, mert a diákok érdeke az első, és az iskolában minden mást megelőz - fogalmaztak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók