Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-19 18:14:00

Szijjártó: Nem érdekelnek Habony Árpád vágyai

A külgazdasági és külügyminiszter az ATV Szabad szemmel című műsorának pénteki felvételén hallott először arról, hogy Habony Árpád ingyen tarthatta az esküvőjét a Szépművészeti Múzeumban. Furcsának tartja a múzeumigazgató Baán László ezzel kapcsolatos érveit.

Szijjártó: Nem érdekelnek Habony Árpád vágyai
Szijjártó Péter (Fotó: ATV)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt Mészáros Antónia vendége az ATV Szabad szemmel című műsorában. A péntek délelőtt felvett interjúban többek között szóba került Habony Árpád esküvője is, amivel kapcsolatban a miniszter kijelentette: nem vett részt az eseményen.

Mint ismeretes, Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója ingyen biztosította Habony számára az épületet, arra hivatkozva, hogy hogy az intézménynek érdeke fűződik ahhoz, hogy fontos emberekkel jó viszonyt ápoljon. Szijjártó Péter erre úgy reagált: „ezt most hallom először, de ez egy furcsa érvelés”.

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehetséges, hogy nem hallott még a napok óta tartó Baán-Habony saga legújabb fordulatáról, a miniszter elmondta: vasárnap óta nem volt itthon, (a héten Szijjártó az Egyesült Államokban, Oroszországban és Prágában tárgyalt) a felkészítő anyagai pedig nem arról szólnak, hogy kinek adták ki a Szépművészetit esküvőre.

„Nem nagyon érdekel, hogy kinek hol volt az esküvője, és az sem, hogy mennyit fizetett érte” – szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter, aki hozzátette: az ő esküvője egy kis vidéki falu kis római katolikus templomában volt, és ha még egyszer kellene döntenie, akkor is ugyanígy lenne.


„Megmondom őszintén, engem nem érdekelnek Habony Árpád vágyai” – szögezte le a külügyminiszter a téma lezárásaként.

atv.hu

További belföldi híreink