Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-19 17:12:00

"No Vona, no cry" Felmentették a festékszórós aktivistát

„Nincs Vona, nincs sírás” - ezt a feliratot festette fel angolul egy sablon és festékszóró spray segítségével a 2014-es parlamenti választási kampányban egy férfi – írja a nol.hu.

A gyöngyösi férfi akcióját egy jobbikos meglátta, és feljelentette – ám most  jogerősen felmentették.

„Azt gondoltam néhány barátommal egyetemben, hogy tennünk kell valamit a szélsőséges eszmék ellen. Nem foglalkoztam korábban politikával, de választási kampány volt, s szerettünk volna ilyen módon is véleményt nyilvánítani, ha úgy tetszik, egy festékes flashmobbal – mesélte a lapnak a férfi az egri törvényszék folyosóján, ítélethirdetés előtt.

A Bob Marley klasszikusáról, a No women no cry-ról (Nincs nő, nincs sírás) Vona Gáborra, a Jobbik elnökére aktualizált feliratot Gyöngyösön járdákra és csatornafedelekre festették fel.

Akciójukat látta a Jobbik gyöngyösi elnöke, aki feljelentette az aktivistát. A Gyöngyösi Járásbíróság tavaly januárban bűncselekmény hiánya miatt felmentette a vádlottat a két rendbeli, társtettesként elkövetett rongálás vétségének vádja alól. Indoklásuk szerint kár nem keletkezett, a csatornafedeleket kicserélni nem kellett, az aszfaltozott járdákat pedig nem kellett helyreállítani. A feliratok és az ábrák nagy része azóta teljesen, illetve legnagyobb részben elmosódott.

Az elsőfokú ítélet ellen azonban az ügyész megalapozatlanságra hivatkozva fellebbezést terjesztett elő, a vétség elkövetésének megállapítását, s pénzbírság kiszabását kérte, így másodfokon pénteken az Egri Törvényszék háromtagú bírói tanácsa elé került az ügy. Itt a férfit jogerősen felmentették - írja a lap.

atv.hu

További belföldi híreink