Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-20 08:15:00

Alkalmatlanság miatt rúgták ki Havas Henriket

Előbb felajánlottak nekik egy posztot, aztán kitették a közrádióból.

A Havas a pályán műsorának egyik sajátossága, hogy szinte bármilyen témát beszerkeszthet a szerkesztő, Havas Henrik előbb-utóbb saját emlékeinél köt ki. Van, aki ezt már unja is kicsit, a ma este látható adásban például Váradi Júlia ironikusan megjegyezte: „Henrik, te egy fantasztikus ember vagy”. Tudniillik Havas a pedagógustüntetés kapcsán saját bátorságáról illetve annak hiányáról kezdett elmélkedni, mivel a műsor egyik vendége, Varga Andrea a szombati Kossuth téri tüntetés szónokaként arról is beszélt, hogy ma már egy efféle tüntetéshez is bátorság kell, és ez nagy baj.  

A vendégek mindenesetre mederben tartották a beszélgetést. Lengyel Miklós például a párizsi pedagógussztrájkok kapcsán elmondta, mennyi bért kapnak a franciaországi tanárok (kb. a négyszeresét mint a magyarok.) Sándor Zsuzsa elmagyarázta, miért lehet továbbra is polgármester az élettársa fejét szilánkosra tört egykori fideszes képviselő annak ellenére, hogy a bíróság is bűnösnek mondta ki.

Havas pedig a több irányból fenyegetett pedagógusok kapcsán elmesélte, hogy rúgták ki a Magyar Rádióból 1994-ben. Alkalmatlanságra hivatkozva, noha előzőleg főszerkesztői posztot ajánlottak neki.

A műsorban lesz egy zseniális videó: mit szóltak kormánypárti képviselők ahhoz, hogy Giró-Szász András cége híreket gyárt több tucat rádió számára.   

Szóba kerül a Putyin-Orbán találkozó, a második védvonal, és természetesen az ingyenes Habony-parti a Szépművészeti Múzeumban.

Havas a pályán, ATV, Szombat, 19.15.

További belföldi híreink