Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-17 11:35:00

Fizetett hirdetésben szólt be a kormánynak egy német üzletember

Fizetett hirdetést adott fel a Népszavában Körmendi Stefan, az Europakraft GmbH ügyvezetője. A negyedoldalas szöveg szerint a kormány propagandisztikus kampányának kulcsmondatai (Magyarország jobban teljesít; A magyar reformok működnek) „előre kitervelt, hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció, vagyis bűncselekmény”.

A fémipari termékek gyártásával foglalkozó német cég magyar származású tulajdonos ügyvezetője 2013 őszén, egymilliárd forintból telepített üzemegységet Nagytarcsára. A képzett magyar munkaerővel kapcsolatos illúzióit bevallása szerint hamar elvesztette, mivel a folyamatosan növekvő megrendeléseknek, éppen a meghirdetett állásokra jelentkezők alkalmatlansága miatt nem tud eleget tenni.

Körmendi már akkor a magyar politikusokat hibáztatta bosszúságaiért, és mintha ráérzett volna a dolog ízére, azóta folyamatosan hasonlókat posztol cége Facebook oldalán. Ami nála újdonság, hogy a kellemest a hasznossal összekötve, kormánykritikus megjegyzéseinek tanulságaként, nem egyszer külföldi munkavállalásra buzdítja a magyarokat - igaz szakképesítéssel együtt.

Angela Merkel kancellárasszony mosolygós fotójára például a következő szöveget írta: „Tisztelt magyarok! Ne engedjék magukat kormányuk propagandájával félrevezetni. Önök is jól tudják, Németország az, aki minden téren jobban teljesít. Hiszen azért dolgoznak nálunk. 2016-ban is számítunk Önökre!”

Legutóbbi, február 10-ei posztjában már az terrorveszélyhelyzet körül kialakult polémiával kapcsolatban is állást foglal: „Magyarország kormánya először pszichológiai módszerrel szándékosan megfélemlíti népét, ezt követően előre kitervezett szlogennel azonnal védelmet ígér neki”. A vállalkozó szerint, ha a Parlament megszavazza az Alaptörvény-módosítást, akkor Orbán Viktor bármikor, évekre bevezetheti a szükségállapotot.  

Ettől ugyan kivonulnak majd a külföldi cégek, és az EU felfüggeszti a támogatásokat, viszont – és innen láthatjuk milyen tehetséges ember Körmendi – , akinek addigra már lesz külföldi munkája, az nem lesz vesztese a változásoknak – vélekedik az üzletember, és ráfordul a lényegre: „Europakraft! Név a szakmában! Dolgozzon nálunk! Németországi munkákra a következő tapasztalt fémipari szakembereket keresünk…”

A Népszava címoldalán ma megjelent hirdetésben Körmendi azt állítja, hogy nincs bocsánat arra, ha valaki „saját népét haszonszerzés, hatalommegőrzés céljából manipulálja, folyamatosan hamis információval tömi és szándékosan félrevezeti”. Aki pedig ezt szó nélkül tűri, az a kormányt támogatja – vonja le a következtetést a vállalkozó és hozzáteszi. „Viktor, öndicséretből soha nem lesz népelégedettség.”
fotó: atv.huFotó: atv.hu
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink