Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-17 07:18:00

Fideszes főszerkesztőhöz küldték Thürmer Gyula szóróanyagát

Thürmer Gyula cáfolta lapunknak a polgármesteri ambícióival kapcsolatos összeesküvés-elmélet valóságtartalmát, miközben forrásaink szerint a város korábbi Fideszes alpolgármesteréhez küldték a Munkáspárt elnökéről készült 18 ezer szórólapot, amelyet a salgótarjániak postaládájába szánnak.

Mint korábban megírtuk a Magyar Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula is indul az időközi polgármester-választáson Salgótarjánban. A pártelnök szerint a városban „szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott”, és eljött az idő, hogy a helyiek sorsáról ne „párt- és érdekcsoportok” döntsenek, hanem a tarjániak.

Thürmer 2014-ben még főpolgármester szeretett volna lenni, ám nyilvántartásba vételét a Fővárosi Választási Bizottság elutasította, mert a leadott érvényes ajánlások száma nem érte el a szükséges ötezret.

Mostani felbukkanását a Salgótarjánban közkeletű összeesküvés-elméletek egyike szerint összefüggésbe lehet hozni a Fidesz azon szándékával, hogy a baloldali szavazók ne csak egy jelöltet lássanak a szavazócédulán.

A Népszabadság úgy kalkulált, hogy a felvetésben két okból is lehet valami. Egyfelől a szocialista Dóra Ottó 2014-ben csak pár tucat szavazattal tudta legyőzni az akkor már nyolc éve regnáló Fideszes polgármestert. Másrészt a Munkáspárt 2010-ben indított polgármesterjelöltje később a Fidesz delegáltjaként tevékenykedett a város pénzügyi bizottságában.

Az MSZP terjeszti

A Munkáspárt elnöke sérelmezte az atv.hu-nak, hogy személyével kapcsolatban ilyen rágalmak egyáltalán megfogalmazódhattak, és úgy gondolja: az MSZP részéről zajló tudatos lejáratás áldozata.

Hogy mi érdeke fűződne a szocialistáknak az ő befeketítéséhez, azzal kapcsolatban Thürmer az ellenzéki párt, helyben legalábbis folyamatosan csökkenő szavazótáborát említette.

Ezzel szemben – mondja – az ő pártja országosan ismert jelöltet indított, aki képes lehet megszólítani a kiábrándultakat és a bizonytalanokat. Meglátása szerint 2014 óta jobban figyelnek rájuk, mint korábban, ezért bizakodó a jövő hét végén esedékes választások kimenetelét illetően.

Kövér: a salgótarjániaknak nem szabad hibázniuk

Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson - mondta az Országgyűlés elnöke kedden a városban tartott sajtótájékoztatón. Kövér László hozzátette: olyan polgármestert kell választani, aki képes felelősséggel gazdálkodni, és megtalálja a partneri viszonyt a kormányzattal.

Makacs tények

A Republikon Intézet múlt héten publikált kutatása szerint nagyon szoros küzdelem várható a február 28-i polgármester-választáson. A négy induló közül mind ismertség, mind szimpátia alapján a szocialista Fekete Zsolt és a fideszes Simon Tibor tekinthetőek esélyes jelöltnek, sem a jobbikos Hulitka István, sem a munkáspárti Thürmer Gyula nem számíthat jó eredményre.

Salgótarjáni jelöltek támogatottsága (Republikon)
Create column charts

A január közepi felmérés idején a jelöltek közül Thürmer Gyula ismertsége volt a legmagasabb (67%), ugyanakkor az ő szimpátiaértéke volt a legalacsonyabb (32%). A részvételüket biztosra ígérő és jelöltet is választó salgótarjáni szavazók között fej-fej mellett halad a jelenlegi alpolgármester Fekete Zsolt, és a fővárosi Klik-központ köznevelés-irányítási főosztályát vezető, iskolaigazgatóként Brókernetező Simon Tibor, akik a voksot 45-45 százalékra számíthatnak.

Ugyanebben a választói csoportban Thürmer 4 százalékon áll, viszont az életkor szerinti bontásnál, a 80 feletti korosztályban 6 százalékot is tudna hozni.

fotó a szórólapokrólFotó a szórólapokról

Csomag a főszerkesztőnek

Salgótarjáni forrásai arról értesítették az atv.hu-t, hogy hétfőn elkészült a városban 18 ezer darab szórólap, amely Thürmer Gyulát népszerűsíti.

A csomagot egy, az irodaházban dolgozó személy tájékoztatása szerint Fenyvesi Gábornak, az épületben található Nógrád megyei Hírlap főszerkesztőjének hozták.

Fenyvesi a nyolc év regnálás után leváltott Fideszes Székyné dr. Sztrémi Melinda alpolgármestere volt, majd a polgármesterasszony leköszönése után a Nógrád Megyei Hírlap főszerkesztői pozícióját nyerte meg.

fotó a szórólapokrólFotó a szórólapokról

A posta is kivihette volna

Fenyvesi Gábort többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült elérni, sem a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztőségében, sem személyes használatú mobiltelefonján.

Thürmer Gyula viszont érdeklődésünkre elismerte, hogy valóban 18 ezer szórólapot készülnek eljuttatni a tarjániak postaládáiba. Hogy kollégái a Magyar Posta helyett miért inkább Fenyvesi Gábort, vagy az általa vezetett céget bízták meg a projekttel, arra nem tudott felelni. A pártelnök arra gyanakszik, hogy a Nógrád Megyei Hírlap nem csak saját lappéldányait terjeszti, hanem üzletszerűen foglalkozik szórólapozással is.

További belföldi híreink