Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2016-02-17 07:15:00

Újabb tüntetést szerveznek a pedagógusok

Úgy tűnik kihúztam a gyufát - így reagált az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Pukli István arra, hogy levélben szólította fel a Klik tankerületi vezetője: számoljon be arról, milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről. Márciusban újabb demonstráció jön.

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója kijelentette: szerinte nem szimpatikus a Klik tankerületi vezetőjének, aki a szülői értekezleten készült jegyzőkönyvet, valamint a 2016.02.03-án érvényes órarendet is bekérte az esettel kapcsolatban, ami az intézményvezető szerint teljesen elképesztő. Elmondta, hogy február 3-án elmaradtak a hetedik és a nyolcadik órák, de ezeket pótolni fogják a szaktanárokkal egyeztetve.


Hozzátette: neki joga van ahhoz, hogy átszervezze az órarendet, a Klik tankerületi vezetőjének engedélye nélkül.

Pukli István Klinghammer István kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta: ez annyira szinten aluli, hogy erre érdemben nem is lehet reagálni. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója hangsúlyozta: úgy tűnik, csak humorral lehet kezelni, amit a kormányzat a pedagógusokkal próbál működni.

A szakember elmondta: a mai Civil Közoktatási Platformon megállapodás született arról, hogy mely követeléseket támogatják, illetve a sztrájk is szóba került, valamint a szervezése is elkezdődött. Hozzátette: egy munkacsoport is létrejön, amely egy új közoktatási törvényt alkot meg elejétől a végéig.


Arról is megállapodás született, hogy március 15-én is lesz egy nagy demonstráció – fogalmazott.

Pukli István arról is beszélt, hogy nem hiszi, hogy baja lehet abból, hogy a Klik vizsgálódik utána, nem fogják tudni ellehetetleníteni. Az intézményvezető kijelentette: ez egy következmények nélküli ország, valószínűleg ez rá nézve is igaz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink